PUTIN UPOZORIO ZAPAD: Razmeštanje američkih raketa u Evropi ozbiljna pretnja

Novosti online

01. 11. 2021. u 18:10

RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u Sočiju da razmeštanje američkih raketa u Evropi predstavlja ozbiljnu pretnju.

ПУТИН УПОЗОРИО ЗАПАД: Размештање америчких ракета у Европи озбиљна претња

Foto: EPA

Putin u Sočiju ima niz sastanaka sa vojnim i bezbednosnim zvaničnicima o budućnosti ruske vojske i vojno-industrijskom sektoru, navodi Sputnjik.

Putin je takođe rekao da je učešće ratnog broda americke mornarice "Maunt Vitni" u vežbama NATO u Crnom moru deo trenda ka većoj vojnoj aktivnosti Zapada u blizini ruskih granica.

-Znate da je američki brod uplovio u Crno more. Možete ga videti kroz dvogled ili kroz nišan odbrambenih sistema, rekao je Putin.

Ranije danas, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjavio da je predsednik Rusije na sastanku sa predsednikom Džozefom Bajdenom u junu u Ženevi upozorio američkog lidera da ne pokušavaju da naprave vojne baze u zemljama Centralne Azije, koristeći situaciju u Avganistanu.

Ta tema je isplivala, jer su već predvideli šta će se događati, kazao je Lavrov navodeći da je Putin tada rekao Bajdenu: "Mi smo kategorički protiv toga da pokušate, kako smo čuli, da se dogovorite sa centralnoazijskim državama o raspoređivanju dela vojnih struktura na njihovoj teritoriji kako bi, po potrebi, izvodili takozvane napade iza horizonta na teritoriju Avganistana".

Lavrov je primetio da su se SAD s takvim predlogom obraćale ne samo centralnoazijskim susedima Avganistana, već i drugim zemljama.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!