ZAHAROVA OČITALA LEKCIJU EVROPSKOJ UNIJI: Brisel nikada nije odustao od principa kolonijalizma

Tanjug

26. 09. 2021. u 19:02

U SVOJIM postupcima i pogledima na svetske procese Evropska unija nikada nije odustala od principa kolonijalizma i nezakonito prisvojenog prava da se meša u poslove drugih zemalja bez adekvatnih razloga, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova gostujući na televiziji Rusija 1.

ЗАХАРОВА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Брисел никада није одустао од принципа колонијализма

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Što se tiče gospodina Žozepa Borelja (visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednost) i njegovog razumevanja šta je zona odgovornosti EU, a šta nije zona odgovornosti EU, vrlo je pogrešno reći da je kolonijalizam nestao - istakala je Zaharova, preneo je Tas s.

Prema njenim rečima, evropske države nisu zaboravile na to ni za trenutak.

- Oni su sve vreme živeli u skladu sa ovom paradigmom. Na prvi pogled, njihove izjave su bile drugačije, ali stav prema drugim zemljama sveta se oslanjao upravo na ovu viziju sveta - rekla je Marija Zaharova.

Ona je izrazila žaljenje što je kolektivni Zapad "preuzeo pravo da se brine o budućnosti sveta u vreme kada svet to ne traži".

Prema njenom mišljenju, da bi se izbegli vojni sukobi, svet bi trebalo da se vrati osnovama međunarodnog prava na osnovu Povelje Ujedinjenih nacija.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)