DMITRIJ PESKOV: Moskva i Minsk imaju dovoljno neprijatelja koji ne sede skrštenih ruku

Novosti online

12. 09. 2021. u 21:21

POLITIČKA integracija Rusije i Belorusije za sada nije tema razgovora, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Govoreći o već dogovorenim integracionim programima, on je naglasio da će njihova realizacija biti korisna za obe države.

ДМИТРИЈ ПЕСКОВ: Москва и Минск имају довољно непријатеља који не седе скрштених руку

Foto: EPA

- To je ono što će na kraju koristiti dvema državama. Nije da će jedna država biti u plusu, a druga u minusu - obe država će biti na dobitku - rekao je Peskov u intervjuu beloruskoj televiziji ONT.

Prema rečima Peskova, Rusija i Belorusija imaju dovoljno, "ne samo zlonamernih", već i "neprijatelja koji ne sede skrštenih ruku".

- Sve ove kritike nisu ništa drugo do manifestacija zlonamernosti - rekao je portparol Kremlja komentarišući teorije da će integracije u okviru Savezne države učiniti jednu državu zavisnu od druge.

Rusija za sada nije spremna za političku integraciju u Saveznoj državi, ali takva mogućnost u teoriji postoji, dodao je on.

- U ovom trenutku nama reči o političkoj integraciji. Ona je teoretski moguća, ako bude u interesu dve države. Sada je niko ne priprema, jer je to potpuno drugi nivo integracije za koju trenutno nismo spremni - rekao je on.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu