STIŽU HRANA, ZALIHE ZA ZIMU I VAKCINE: Kina pomaže Avganistanu sa 30,96 miliona dolara

Tanjug

12. 09. 2021. u 09:17

KINA je najavila paket pomoći od skoro 31 milion dolara za Avganistan, što je jedno od prvih novih obećanja o stranoj pomoći za zemlju pod vlašću talibana.

СТИЖУ ХРАНА, ЗАЛИХЕ ЗА ЗИМУ И ВАКЦИНЕ: Кина помаже Авганистану са 30,96 милиона долара

Foto: Tanjug/AP Photo

Pomoć će uključivati hranu, zalihe za zimu i vakcine protiv kovida 19.

- Kina je odlučila da hitno obezbedi Avganistanu žitarice, zimske zalihe, vakcine i lekove u vrednosti od 30,96 miliona dolara prema potrebama avganistanskog naroda - navodi agencija Sinhua.

Najava paketa pomoći stigla je istog dana kada je Kina saopštila da će održati komunikaciju sa talibanskim vođama, nakon što su preduzeli "neophodan korak" u uspostavljanju privremene vlade, preneo je Glas Amerike.

U razgovoru sa kolegama iz Pakistana, Irana i Tadžikistana, Uzbekistana i Turkmenistana, kineski ministar inostranih poslova Vang Ji rekao je da će pomoć doprineti obnovi ratom razorene zemlje.

On je takođe rekao da će Kina pomoći u borbi protiv terorizma i trgovine drogom.

- Kineska strana pridaje veliki značaj najavi avganistanskih talibana o privremenoj vladi. Ovo je neophodan korak u obnavljanju domaćeg poretka i prelasku na posleratnu obnovu - rekao je Vajng, prenosi "Saut Čajna morning post."

Vang je pozvao talibane da prekinu veze sa svim terorističkim grupama, optužujući Islamski pokret Istočni Turkestan za napade u kineskom Sinđijangu.

Bonus video:

ŠOKANTAN VIDEO: Avganistanac stoji na spoljašnjem delu američkog aviona i snima evakuaciju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!