SNAGE AVGANISTANSKOG OTPORA: Vratili smo kontrolu nad područjem Parjan

Novosti onlajn

05. 09. 2021. u 12:38

PORTPAROL snaga otpora u avganistanskoj pokrajini Pandžšir Fahim Dašti saopštio je da je otpor povratio kontrolu nad planinskim predelom Parjan.

СНАГЕ АВГАНИСТАНСКОГ ОТПОРА: Вратили смо контролу над подручјем Парјан

Foto: Tanjug AP

- Područje Parjan u pokrajini Pandžšir potpuno je očišćeno od talibana. Najmanje hiljadu terorista je blokirano. Svi militanti su ubijeni, okruženi ili zarobljeni od strane boraca otpora tokom bekstva i povlačenja. Većina zatvorenika su stranci, uglavnom Pakistanci - napisao je Dašti na Tviteru.

Ranije je portparol pokreta Taliban (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) Bilal Karimi saopštio da je najveći okrug u pokrajini, Parjan, osvojen. On je tvrdio da su njihove snage takođe zauzele područja Šutal, Anaba i Hindž.

Karimi je istakao da se talibani kreću prema centru pokrajine.

Početkom avgusta talibani su pojačali ofanzivu protiv vladinih snaga u Avganistanu. Talibani su 15. avgusta ušli u glavni grad i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom, a 16. avgusta su objavili da je rat u Avganistanu završen i da će državno uređenje biti određeno u bliskoj budućnosti. Jedina pokrajina koja nije pod njihovom kontrolom je Pandžšer severoistočno od Kabula.

Bonus video:

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)