"KO NAM JE PRIJATELJ: SIRIJA ILI AL KAIDA?" Bivši senator žestoko o američkoj podršci teroristima u Idlibu

Novosti online

31. 08. 2021. u 16:38

AMERIKA bi bila mudra kada bi smanjivala svoje gubitke na Bliskom istoku. Mogla bi početi normalizacijom odnosa sa Sirijom, okončanjem sankcija i povlačenjem američke vojske sa suverene teritorije, rekao je penzionisani senator Virdžinije Ričard Blek.

КО НАМ ЈЕ ПРИЈАТЕЉ: СИРИЈА ИЛИ АЛ КАИДА? Бивши сенатор жестоко о америчкој подршци терористима у Идлибу

Foto: Printskrin/ilustracija

Blek tvrdi da administracija Obama-Bajden snosi veliku odgovornost za institucionalizaciju beskrajnih ratova i njihovo proširenje na Libiju, Siriju i Jemen.

- Sirija nam pomaže boreći se s najvećom vojskom terorista Al Kaide na svetu u provinciji Idlib. A budući da je “neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj”, vreme je da pitamo, samo ko nam je prijatelj, Sirija. . . ili Al Kaida? - pita Blek.

On tvrdi da je pad Avganistana jak udarac za duboku američku državu koja želi da opstane u stalnom ratnom stanju.

- Do danas SAD aktivno podržavaju najveću koncentraciju boraca Al Kaide na svetu u sirijskoj provinciji Idlib. Nečuveno je sugerisati da su SAD iskreno zabrinute da bi se Al Kaida mogla ponovno uspostaviti u Avganistanu, kada smo mi njihovi glavni sponzori u Siriji - objasnio je penzionisani senator za "Sirija tajms".

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

AMERIČKI GLUMAC POSTAO SRPSKI ZET Oženio našu glumicu, pa zaigrao u srpskom filmu: Mislio sam da znam da glumim dok nisam sreo Lauša