STRADALA I TRI BRITANCA: Među poginulima u terorističkom napadu dete i dvoje odraslih

Tanjug

27. 08. 2021. u 18:23

TRI osobe britanske nacionalnosti, uključujući i dete, poginuli su u terorističkom napadu ispred aerodroma u Kabulu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dominik Rab.

СТРАДАЛА И ТРИ БРИТАНЦА: Међу погинулима у терористичком нападу дете и двоје одраслих

Foto: Tanjug

Samoubilački teoristički napad izvela je ISIS-K grupa, ogranak takozvane Islamske države.

Rab je rekao da je duboko pogođen saznanjem da su dva Britnaca i jedno dete britanske nacionalnosti ubijeni u terorističkom napadu, a još dvoje je povređeno, preneo je "Skaj njuz".

-To su bili nevini ljudi i tragedija je što su ih u pokušaju da dovedu svoje voljene na bezbedno u Veliku Britaniju ubile kukavice teroristi. Ovaj podli napad oslikava u kakvoj su opasnosti oni koji se nalaze u Avganistanu i pokazuje zašto radimo sve što je u našoj moći da izvučemo ljude odande, kazao je Rab.

Tri žrtve dolaze iz tri različite porodice, a svi su čekali ispred aerodroma da se evakuišu iz Kabula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (VIDEO)