PROTESTI U ŠKOTSKOJ ZBOG AVGANISTANA: Podrška iz Glazgova za ljude u Kabulu

Tanjug

22. 08. 2021. u 00:43

NA TRGU Džordž u Glazgovu danas je održan škotski skup solidarnosti sa narodom Avganistana, gde hiljade ljudi pokušava da napusti ovu zemlju nakon što su talibani preuzeli vlast.

ПРОТЕСТИ У ШКОТСКОЈ ЗБОГ АВГАНИСТАНА: Подршка из Глазгова за људе у Кабулу

Foto: Tanjug/AP Photo

Među govornicima na skupu, koji je uprkos lošem vremenu okupio oko 150 ljudi, govorio je i škotski ministar zdravlja Humza Jusaf koji je kritikovao ulogu britanskog ministra spoljnih poslova Dominika Raba u avganistanskoj krizi, prenosi Bi Bi Si.

On je poručio da Velika Britanija ima ministra spoljnih poslova koji je više zaokupljen “pina koladom” pored bazena, umesto da pomaže avganistanskim prevodiocima koji su bili na usluzi britanskim vojnicima u Avganistanu.

Ministar zdravlja takođe je kritikovao i planove o preseljenju do 20.000 avganistanskih izbeglica u Veliku Britaniju koje je označio kao "patetične".

Premijer Boris Džonson je ranije izjavio da ima apsolutno poverenje u Raba i da je posvećenost Britanije Avganistanu "trajna".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane