BEKSTVO AMERA IZ AVGANISTANA JE ZAMKA? Ruski pukovnik upozorava: SAD snabdevaju talibane oružjem!

Novosti online

19. 08. 2021. u 19:20

VOJNA oprema i naoružanje američke vojske ostavljeni su u Avganistanu posebno radi povećanja borbenih sposobnosti talibana, tvrdi bivši ruski pukovnik i vojni ekspert u Viktor Baranec u intervjuu za Baltnjuz.

БЕКСТВО АМЕРА ИЗ АВГАНИСТАНА ЈЕ ЗАМКА? Руски пуковник упозорава: САД снабдевају талибане оружјем!

Foto: Depositphotos/Printscreen

Vojna oprema koju je američka vojska ostavila u Avganistanu poslužiće kao novo oružje za talibane i kasnije za širenje terorizma u regionu, tvrdi on.

Prema Viktoru Baranecu, Rusiji i Kini nije potrebno američko oružje, jer je po svim tehničkim pokazateljima mnogo inferiornije od ruskog.

- Ruski i kineski helikopteri su po mnogo čemu superiorniji od onih crnih jastrebova, koji su ostali​ talibanima - rekao je Baranec.

Rusiji nije potrebno proučavanje američke tehnologije iz razloga što je „ruska obaveštajna služba odavno proučavala taktiku i tehničke karakteristike ovog oružja“.

Baranec smatra da je značajan argument u prilog superiornosti domaćeg naoružanja to što su same SAD kupile ruske helikoptere za svoju vojsku:

Prema rečima pukovnika u penziji, talibani su dobili oko 30 Black Hawk helikoptera i više od stotinu helikoptera Mi-17, nekada kupljenih američkim novcem. 

Baranec upozorava da je povlačenje američkih trupa iz Avganistana zamka, a napuštena vojna oprema namerno je ostavljena teroristima da povećaju svoju borbenu sposobnost.

- Ovo je zamka koju su nam Amerikanci pripremili. Namerno su napustili ovu opremu. Postoji na desetine aviona i helikoptera, stotine drugog naoružanja, a talibani sada imaju onu vrstu vojne opreme koju ima moćna moderna vojska i Amerikanci su učinili sve da talibani sa tehničke tačke gledišta budu naoružani - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!