SPALJENO 50 KUĆA: Požari se ne smiruju u Severnoj Kaliforniji (FOTO)

Tanjug

18. 08. 2021. u 08:16

ŠUMSKI požari i danas besne u Severnoj Kaliforniji, spaljeno je na desetine kuća, a sušno i vetrovito vreme nastavlja da pogoduje vatri koja se širi, što je navelo vlasti da privremeno isključe struju za 50.000 korisnika.

СПАЉЕНО 50 КУЋА: Пожари се не смирују у Северној Калифорнији (ФОТО)

Foto: AP

U požaru na severu Sijera Nevade spaljeno je približno 50 kuća i drugih objekata u i oko Grizli Fletsa, mesta sa oko 1.200 stanovnika, potvrdili su danas iz vatrogasne službe, prenosi AP.

Kako je navedeno, dve osobe sa teškim povredama prevežene su avionom u bolnice sa ovog područja.

Foto: AP

 

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje u okrugu El Dorado zbog požara koji se skoro utrostručio između ponedeljka i utorka popodne.

Proširo se na skoro 130 kvadratnih kilometara, a na severu požar Diksi napredovao je prema Suzanvilu, mestu sa oko 18.000 stanovnika koji su upozoreni da budu spremni za evakuaciju.

U međuvremenu, državni operater “Pacific Gas & Electric” saopštio je da počinje sa privremenim isključenjima struje za oko 51.000 kupaca u severnih okruzima Kalifornije, kako bi se sprečilo da se zbog jakih vetrova izazovu novi požari.

Foto: AP

 

Požar Diksi, nazvan po putu gde je najverovatnije započeo, najveći je od više desetina velikih požara koji tokom ove nedelje gore širom države, a drugi po veličini u zabeleženoj istoriji Kalifornije.

Do sada je uništio više od 600.000 hektara i 1.200 domova, a evakuisano je između 12.000 i 28.000 osoba, prema kalifornijskom Ministarstvu za šumarstvo i zaštitu od požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu