GANI POBEGAO SA ČETIRI AUTOMOBILA PUNIM NOVCA? Ruska ambasada objavila - Bivši avganistanski predsednik izneo pravo bogatstvo iz zemlje

Novosti online

16. 08. 2021. u 11:46

U NEDELjU je avganistanski predsednik Ašraf Gani navodno pobegao iz Kabula u Tadžikistan nakon što su militanti ušli u avganistansku prestonicu bez borbe.

ГАНИ ПОБЕГАО СА ЧЕТИРИ АУТОМОБИЛА ПУНИМ НОВЦА? Руска амбасада објавила - Бивши авганистански председник изнео право богатство из земље

Foto: Printscreen/Jutjub/RTA pašto

Bivši predsednik Avganistana Ašraf Gani, koji je podneo ostavku kako bi sprečio dalje nasilje u svojoj zemlji, bežao je iz Kabula u pratnji automobila punim gotovine, rekao je danas portparol ruske ambasade.

- Što se tiče sloma režima, on se najrečitije karakteriše načinom na koji je Gani pobegao iz Avganistana: četiri automobila bila su puna novca, pokušali su da deo novca ubace u helikopter, ali nije sve. A neki od novac je ostavljen na pisti - rekao je portparol ruske diplomatske misije Nikita Išenko.

On je to rekao nakon što je specijalni predstavnik Rusije za Avganistan Zamir Kabulov rekao novinarima da je zauzimanje Kabula neočekivano, te da su Rusija i druge zemlje precenile avganistanske oružane snage.

- To je donekle bilo iznenađenje, jer smo se vodili shvatanjem da će avganistanska vojska, kakva god da bila, još neko vreme pružati otpor - istakao je Kabulov.

Diplomata je naglasio da Moskva neće donositi ishitrene odluke u vezi sa priznavanjem nove avganistanske vlade, dodajući da brisanje talibana sa spiska terorističkih organizacija u ovoj fazi ne dolazi u obzir.

Više o situaciji u Avganistanu čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)