U RUMUNIJI PROTIV GEJ PROPAGANDE: Inicijativ za zakon kojim se zabranjuje homoseksualno lobiranje

D. D. S.

12. 08. 2021. u 17:24

U JESEN 2018. godine u Rumuniji je propao referendum o istopolnim bračnim zajednicama, kom se odazvalo samo 21 odsto građana, ali sada u parlamentu u Bukureštu pojavila inicijativa koja se zalaže za zakon kojim se zabranjuje "homoseksualna propaganda". Za to se zalažu desničarske stranke, ali inicijativu su dale stranke Mađara u toj zemlji, što je izazov za proevropsku vladu.

У РУМУНИЈИ ПРОТИВ ГЕЈ ПРОПАГАНДЕ: Иницијатив за закон којим се забрањује хомосексуално лобирање

Foto: Jutjub/Printskrin

Temu su podstakle dve desničarske stranke Mađara u Rumuniji: Mađarska narodna stranka Transilvanije (PPMT) i Mađarska građanska stranka (MPP) koje se zalažu za zakon sličan onom u Mađarskoj protiv navodne "LGBTK ideologije" i "homo-propagande" i za zaštitu "čiste porodice". Inicijativu je izneo poslanik PPMT Zoltan Zakarijas.

Na taj način je, kako navodi nemački "Dojče vele", inicijativa postala politički osetljivo pitanje, jer je poslanik PPMT ušao u parlament na listi krovnog, Demokratskog udruženja Mađara u Rumuniji (UDMR), a ono je od kraja prošle godine u liberalnoj koalicionoj vladi Rumunije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu