NAJGORI DAN OD POČETKA PANDEMIJE: Pet smrtnih slučajeva u Sidneju - Rekordan broj novozaraženih

Tanjug

05. 08. 2021. u 08:46

VLASTI u Sidneju danas su izvestile o najgorem danu pandemije kovid 19, sa pet smrtnih slučajeva za 24 časa i rekordnim porastom lokalnih infekcija, u trenutku kada je gradu na snazi višenedeljno zaključavanje kao mera suzbijanja zaraznijeg delta soja korona virusa.

НАЈГОРИ ДАН ОД ПОЧЕТКА ПАНДЕМИЈЕ: Пет смртних случајева у Сиднеју - Рекордан број новозаражених

Foto: AP

Četvoro od pet umrlih osoba nisu bile vakcinisane, dok je jedna primila prvu dozu, saopštile su zdravstvene vlasti australijskej države Novi Južni Vels, prenosi Rojters.

- Molim vas, sada je trenutak da odlučno razmislite o vakcinisanju, a to se pre svega odnosi na starije koji nisu imunizovani - poručila je u Sidneju, glavnom grad ove države i najvećem gradu Australije, najviša zdravstvena zvaničnica Novog Južnog Velsa Keri Čent.

Vlasti su takođe najavile jednonedeljno zatvaranje od večeras u regionu severno od Sidneja, gde se nalazi drugi po veličini grad države Njukasl, nakon što su prijavljeni novi slučajevi kod stanovnika i pronađeni tragovi virusa u kanalizaciji.

Prema današnjem izveštaju, u Sidneju je registrovano 259 novih slučajeva kovid-19, od 262 koliko je prijavljeno u celom Novom Južnom Velsu, a premijerka države Gledis Beredžiklijan vezala je stopu vakcinacije za ublažavanje restrikcija 28. avgusta, postavljajući i cilj od šest miliona primenjenih doza do kraja meseca, što bi obuhvatilo polovinu odrasle populacije države u kojoj je do sada dato oko četiri miliona vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri