ASTEROID VELIČINE TADŽ MAHALA PROĆI ĆE PORED ZEMLJE! Do kraja meseca nas očekuje prolazak još četiri nebeska tela

Novosti online

26. 07. 2021. u 18:12

ASTEROID nazvan GO20 veličine je Tadž Mahala ili Velike piramide u Gizi i proći će na nekih 4,5 miliona kilometara od Zemlje.

АСТЕРОИД ВЕЛИЧИНЕ ТАЏ МАХАЛА ПРОЋИ ЋЕ ПОРЕД ЗЕМЉЕ! До краја месеца нас очекује пролазак још четири небеска тела

Foto: Deposit photos

Iz NASA-e navode da nema razloga za brigu jer je to ipak dovoljno daleko, budući da je, primera radi, mesec udaljen svega 380.000 kilometara od naše planete.

Asteroid bi mogao da se približi Zemlji zbog gravitacije drugih planeta u Sunčevom sistemu ali, navodi Foks njuz, to može da bude razlog za brigu tek prilikom sledećeg prolaska GO20.

GO20 je prošao pored Zemlje 1901. godine, kada je bio udaljen 800.000 milja od Zemlje, a potom i 1935. godine kada je bio udaljen 1,15 miliona milja.

LajvSajens prenosi da će asteroid ponovo proći pored "plave planete" 2034. i procenjuje se na daljini od 4,9 miliona kilometara od Zemlje.

NASA navodi i da će do kraja meseca, uslovno rečeno pored Zemlje proći još 4 asteroida.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)