UKRAJINA ĆE "POLOMITI ZUBE" U DONBASU: Kijev planira opšti napad, spremno će ih dočekati branitelji DNR

Novosti online

26. 07. 2021. u 15:49

KIJEV će "polomiti zube" prilikom pokušaja nasilnog oslobađanja teritorije Donbasa, izjavio je za ruski portal „Gazeta“ poslanik Narodnog saveta Donjecke Narodne Republike Miroslav Rudenko.

УКРАЈИНА ЋЕ ПОЛОМИТИ ЗУБЕ У ДОНБАСУ: Кијев планира општи напад, спремно ће их дочекати бранитељи ДНР

Foto: Depositphotos/Printscreen

Rudenko je takođe primetio da objavljivanje takvih planova još jednom potvrđuje da Kijev ne namerava da ispunjava Minske sporazume, već mašta da slomi sve protivnike.

- Ovo još jednom pokazuje pravo stanje stvari, istinske namere (Kijeva)... Zapravo, oni sanjaju upravo o vojnom scenariju, da sve koji se ne slažu slome… Upravo ove metode dovele su do ustanka u Donbasu, kada nisu hteli da slušaju ljude, već su jednostavno hteli da ih slome - objasnio je on.

Takođe je primetio da izjave ove vrste samo podrivaju kredibilitet ukrajinskih vlasti koje navodno pokušavaju da reše sukob u regionu.

U DNR su uvereni da Kijev neće moći da sprovede vojni scenario za povratak Donbasa, pošto će "uništiti" i samu Ukrajinu.

Ranije je bivši zamenik ministra za privremeno okupirane teritorije Ukrajine Jurij Grimčak rekao da Kijev treba da razmotri opciju vojnog oslobođenja Donbasa nakon izbora za Državnu dumu Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma