LEŽAO SAM U KREVETU, NISAM MOGAO DA USTANEM: Austrijski maturant tvrdi da se na maturskoj ekskurziji u Hrvatskoj otrovao vodom

Novosti online

20. 07. 2021. u 22:21

OPTUŽBE austrijskih maturanata, a sada i 19-godišnjeg maturanta Markusa N. iz Gradišća u Austriji, zbog strahota koje su doživeli, a neki i preživeli na maturskoj ekskurziji u Hrvatskoj, iz dana u dan su sve brojnije. Kao i podignute tužbe.

ЛЕЖАО САМ У КРЕВЕТУ, НИСАМ МОГАО ДА УСТАНЕМ: Аустријски матурант тврди да се на матурској екскурзији у Хрватској отровао водом

Foto D. Dozet

Kako su austrijski mediji preneli, 19-godišnji maturant ne namerava tek tako da pređe preko svega što se dogodilo na ekskurziji. 

- Ujutru sam bio na trčanju, a kada sam se vratio bio sam žedan - izjavio je Markus i nastavlja priču - Kako u hotelu nije bilo vode, otišao sam do bara na plaži. nakon što sam popio tu vodu postalo mi je loše, u grlu sam imao gorući osećaj, danima sam osećao jaku vrtoglavicu, drhtanje ruku, imao sam groznicu. Ležao sam u krevetu i više nisam mogao da ustanem.

Mladić je u nastavku ispričao da je potražio lekarsku pomoć i da je dobio infuziju.

- Nakon toga mi je, na kratko, bilo bolje, ali su se bolovi vratili - Markus je dodao i da je njegov prijatelj, koji je popio gutljaj vode, dobio dijareju, te da je obojici bilo bolje tek kada su se vratili u Austriju.

Mediji navode da je moguće da je, s obzirom na teško zdravstveno stanje maturanta, u baru na plaži u flašama sa vodom bilo sredstvo za čišćenje ili dezinfekciju.

(Večernji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?