RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH U ŠPANIJI: Evo koja oblast je najteže pogođena

Tanjug

16. 07. 2021. u 21:21

DVONEDELjNA stopa zaraze korona virusom porasla je danas na 537 slučajeva na 100.000 stanovnika, prema podacima Ministarstva zdravlja.

РАСТЕ БРОЈ НОВОЗАРАЖЕНИХ У ШПАНИЈИ: Ево која област је најтеже погођена

Maske se nose i na otvorenom / Foto AP

Turistički magnet Katalonija najteže je pogođena sa 14-dnevnom stopom zaraze od 1.160 slučajeva na 100.000 ljudi, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja, preneo je Rojters.

Početkom juna vlasti u Španiji odahnule su nakon pada broja novozarežnih.

Međutim, do sredine jula regioni poput Katalonije uveli su policijski čas i druga ograničenja u okviru napora kontrole žarišta.

Epidemiolozi krive žurbu za obnavljanjem međunarodnog turizma i pojačano druženje nevakcinisane omladine za porast broja zaraženih jer se kraj školske godine poklopio sa pojavom sada dominantne delta varijante i ponovnim "otvaranjem" noćnog života.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!