"AURORA-KOV" - NOVI RUSKI BREND: Ruska vakcina "Epivakkorona-N" registrovana pod novim imenom

Novosti onlajn

05. 07. 2021. u 16:54

VAKCINA protiv virusa korona "Epivakkorona-N" biće registrovana pod brendom "Aurora-Kov" (Aurora-CoV), navodi se u zajedničkom saopštenju Rospatenta i Državnog naučnog centra za virusologiju i biotehnologiju "Vektor".

АУРОРА-КОВ - НОВИ РУСКИ БРЕНД: Руска вакцина Епиваккорона-Н регистрована под новим именом

Foto: Depositphotos

-Rospatent je doneo odluku da registruje robni znak "Aurora-Kov". Zahtev pod brojem 2021738390 predao je Državni naučni centar za virusologiju i biotehnologiju Vektor Rospotrebnadzoru 18. juna 2021. godine, navodi se u saopštenju.

Kako se naglašava, robni znak "Aurora-Kov" će se koristiti kao oznaka za novu generaciju vakcine "Epivakkorona" koja se trenutno nalazi u fazi testiranja.

Rukovodilac Rospatenta Grigorij Ivlijev je naglasio da se "pitanju zaštite vakcina domaće izrade prilazi kompleksno, tj. patentira se, ne samo supstanca, sastav prve i druge komponente vakcine, već i načini upotrebe, dobijanje određenih komponenti, kao i različitih formi vakcina".

On je naglasio da registracija robnog znaka na patentiranom proizvodu daje posebnu prednost prilikom njegovog plasiranja na strana tržišta.

Ruski Državni naučni centar za virologiju i biotehnologiju „Vektor“ saopštio je ranije da je predao dokumenta za registraciju vakcine „EpiVakKorona N“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave