RUSIJA JE SADA SVIMA POKAZALA: "Ko hoće u naše vode - moraće prvo da pokuca i pita za dozvolu"

Novosti onlajn

24. 06. 2021. u 14:12

RUSIJA je u situaciji sa narušavanjem državne granice pokazala da je za ulazak u njene vode potrebno tražiti dozvolu - izjavila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova, misleći na jučerašnji incident sa britanskim razaračem na Crnom moru.

РУСИЈА ЈЕ САДА СВИМА ПОКАЗАЛА: Ко хоће у наше воде - мораће прво да покуца и пита за дозволу

Foto: EPA

- Ruska Federacija je stavila do znanja da, ukoliko postoji želja da se, takoreći, mirno prošeta duž naših granica, pomalo zađe i na teritoriju, mora da se traži dozvola, pokuca i postupa u skladu sa zakonom - rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 24“.

Kako je rekla, Rusija je miroljubiva država, ali zna koji su njeni nacionalni interesi i uči zapadne partnere da shvate ruske „crvene linije“.

Reakcija Londona – laganje u lice

Reakciju zvaničnog Londona na situaciju sa britanskim razaračem portparolka je nazvala „laganjem u lice“.

Prema njenim rečima, postoje video-snimci i potvrde zasnovane na činjenicama, ne samo sa ruske strane, već i britanskog novinara.

- Kada su britansko Ministarstvo odbrane i ambasada Velike Britanije u Moskvi govorili da tokom njihovog navodno mirnog ulaska nije bilo nikakvih incidenata, nikakvog hica upozorenja ruske avijacije, očigledno nisu videli ni brod obalske straže. A britanski novinar je sve to video i čuo. Odgovor je očigledan – London laže u lice. Često registrujemo i hvatamo za ruku naše zapadne partnere, kolege. Nažalost, London je u tome postao lider“, zaključila je Zaharova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a