ZAPAD SE VODI LOGIKOM SREDNJEG VEKA: Zaharova oštro odgovorila na Boreljova "tri principa"

Novosti online

21. 06. 2021. u 19:43

STRATEGIJA Evropske unije prema Rusiji zasnovana na tri principa "suprotstavljanje, obuzdavanje i saradnja" odraz je logike iz Srednjeg veka a ne pristup 21. veka, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАПАД СЕ ВОДИ ЛОГИКОМ СРЕДЊЕГ ВЕКА: Захарова оштро одговорила на Борељова три принципа

Foto: EPA

- Ne znam s kim je njemu (Borelju) uspelo suprotstavljanje, obuzdavanje i saradnja. Uopšte, čini mi se da je to nešto iz oblasti medicine jer je prema svakom normalnom čoveku, normalnoj zemlji takav pristup neumestan… Uopšte nije pristup za 21. vek - rekla je ona.

Kako je dodala to je srednjovekovni pristup kada jedna zemlja smatra da sve treba da se ponašaju kao vazali.

- To je program za vazalne države. Nešto su, sigurno, pomešali - dodala je Zaharova.

Povodom negativnih komentara američkih eksperata na račun nedavno održanog samita predsednika Rusije i Amerike, Zaharova kaže da se radi o „besmislicama“ i „klasičnoj američkoj propagandi“.

- Zamislite, koliko će samo tih američkih besposličara ostati bez posla, bez finansiranja, ako ne bude sankcija i normalizuju se bilateralni odnosi - rekla je ona i dodala da takvi komentari nemaju veze sa stvarnošću.

Američko-ruski, rusko-američki odnosi su zahvaljujući Vašingtonu dospeli u ćorsokak. I dvojica lidera su to konstatovala pre samita. I identično su ocenili to što se dogodilo. Zašto se to opet gura u prvi plan već sam objasnila: jer iza toga su fondovi, novac, grantovi. Oni tako zarađuju, rekla je ona.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)