PETICIJA PROTIV MILIJARDERA: Da se posle putovanja u kosmos zabrani povratak na Zemlju

D. D. S.

21. 06. 2021. u 11:59

VIŠE od 41.000 ludi potpisalo je peticije kojima se poziva na sprečavanje povratka američkog milijardera Džefa Bezosa na Zemlju posle planiranog putovanja u svemir sledećeg meseca.Pokretač peticije Hose Ortiz rekao je u opisu da je Bezos "zli gospodar okomljen na globalnu dominaciju": "Sudbina čovečanstva je u vašim rukama", poručio je on.

ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ МИЛИЈАРДЕРА: Да се после путовања у космос забрани повратак на Земљу

Foto: AP

Bezos, vlasnik "Amazona" i osnivač svemirske firme "Blu oridžin", najavio je početkom juna da će on i njegov brat Mark 20. jula ići u svemir raketom "Nju Šepard", što će biti prvi let kompanije sa ljudskom posadom.

Tri dana posle Bezosove objave, pokrenute su dve peticije s namerom da se njegov povratak na Zemlju spreči. Obe su za svega 10 dana dobile više hiljada potpisa.

- Milijarderi ne treba da postoje" na Zemlji ili u svemiru, ali ako se odluče za potonje treba da ostanu tamo - stoji u opisu peticije.

Neki potpisnici su objasnili svoj razlog priključivanja peticiji, ukazujući da je "puštanje nazad na Zemlju privilegija a ne pravo" ili da "Zemlja ne želi ljude kao što su Gejtsa, Mask i drugi takvi milijardera".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!