HAMAS ODMAH ODGOVORIO: Suprotstavićemo se i novoj izraleskoj vladi

Tanjug

13. 06. 2021. u 20:33

LIDERI palestinskog Hamasa danas su poručili da će se suprotstaviti novoj izraelskoj vladi kojoj će uskoro početi mandat.

ХАМАС ОДМАХ ОДГОВОРИО: Супротставићемо се и новој изралеској влади

Foto: Printscreen/Tviter

Portparol Hamasa Favzi Barhum, rekao je da je bilo koja izraelska vlada je "okupator naselja, kojoj se mora odupreti svim oblicima otpora, a najviše oružanim otporom", preneo je AP.

Hamas i Izrael su prošlog meseca imali oružani sukob koji je trajao 11 dana, a suprotstavljene strane su do sada četiri puta ratovale otkako je radikalni Hamas preuzeo kontrolu u Gazi 2007. godine od rivalske Palestinske samouprave.

Uprkos animozitetu, Hamas i Izrael su održali indirektne pregovore namenjene prekidu vatre.

Barhum je ocenio da će "ponašanje nove vlade odrediti način na koji će se Hamas odgovoriti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!