VAŽNO ZA SVE KOJI PLANIRAJU LETOVANJE U EGIPTU: Vlada donela odluku, ukidaju se korona mere

Tanjug

31. 05. 2021. u 08:53

EGIPAT će ukinuti ograničenja uvedena ranije ovog meseca kako bi se suzbilo širenje korona virusa, uključujući rano zatvaranje prodavnica i restorana, od 1. juna, saopštila je egipatska Vlada.

ВАЖНО ЗА СВЕ КОЈИ ПЛАНИРАЈУ ЛЕТОВАЊЕ У ЕГИПТУ: Влада донела одлуку, укидају се корона мере

Foto: Depositphotos

Prema prethodnim merama, uvedenim 6. maja, prodavnice, tržni centri i restorani morali su da se zatvore do 21 sat nakon porasta zaraza, navodi Rojters.

Kao deo svojih napora da spasi sektor turizma, zemlja je dovršila vakcinaciju radnika u svim hotelima u provincijama Južnog Sinaja i Crvenog mora i planira da vakciniše sve stanovnike dva odmarališta Hurgada i Šarm el Šeik, saopštio je u danas kabinet.

Prihod od turizma, važan izvor deviza za Egipat, opao je za 70 odsto u 2020. godini zbog pandemije korona virusa.

Turizam obično čini do 15 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Egipat je optimističan u pogledu prihvatanja više posetilaca ove godine, čiji se broj od januara neprekidno povećava na oko pola miliona turista mesečno, rekao je ministar turizma i starina Haled El-Enani u maju za Rojters.

Egipat je zvanično potvrdio 260.659 slučajeva korona virusa, uključujući 15.001 smrtni slučaj. Međutim, zvaničnici i stručnjaci kažu da je stvarni broj infekcija daleko veći.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024