OTKRIVENE NOVE INFORMACIJE: Belorusija objavila transkript razgovora kontrolora i aviona

Tanjug

25. 05. 2021. u 16:14

BELORUSKO ministarstvo saobraćaja objavilo je danas transkript razgovora kontrole leta i pilota „Rajanera“ koji je prinudno spustio avion u Minsk zbog, kako se ispostavilo, lažne bombe.

ОТКРИВЕНЕ НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Белорусија објавила транскрипт разговора контролора и авиона

Foto: Printscreen/Jutjub

Belorusija je tokom ovog incidenta, koji je pokrenuo međunarodnu osudu i sankcije protiv nje, uhapsila novinara i opozicionara Romana Protaseviča koji je putovao iz Atine za Vilnjus avionom Rajanera.

Transkript objavljen danas razlikuje se od delova razgovora kontrolora i posade aviona koji su prethodno objavljeni na beloruskoj državnoj TV , a čini se da se razlikuje od ranijih izjava zvaničnika aerodroma u Minsku, navodi Rojters.

Belorusija je u nedelju poslala ratni avion da prinudno prizemlji avion kompanije "Rajaner" zbog lažne dojave o podmetnujoj bombi, kada je uhapšen opozicionar Roman Protašević, koji je išao iz Atine za Vilnjus, što su lideri zapadnih zemlja nazvali državnim piratstvom.

Belorusija je saopštila da je avion "Rajanera", na liniji Atina - Vilnjus, prizemljila nakon što je dobila poruku od palestinskog Hamasa, koji je zapretio da će letelicu razneti iznad beloruskog vazdušnog prostora, ukoliko Evropska unija ne osudi Izrael zbog konflikta u Gazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili