HAOS U HRVATSKOM SABORU: Napadnut Plenković, ređale se opomene

Tanjug

07. 04. 2021. u 14:09

AKTUELNO prepodne u hrvatskom parlamentu, nije praktično ni počelo a lider najuticajnije opozicione SDP Peđa Grbin već je dobio tri opomene.

ХАОС У ХРВАТСКОМ САБОРУ: Нападнут Пленковић, ређале се опомене

Foto: Printskrin

Grbin je, naime, oštro kritikovao nabavku vakcina, a vladu optužio da je odgovorna i istakao da to funkcioniše grozno.

- Odgovorni ste kako funkcioniše distribucija vakcina u Hrvatskoj, a ona funkcioniše grozno. Doze se ne dele na adekvatan način. Vakcinišu se ljudi od 30, 40 godina, a s druge strane rizicne grupe ne mogu do cepiva. Imamo i hronican problem s lekovima zbog nagomilanih dugova koje vaša vlada ne rešava - rekao je Grbin i pitao šta će vlada preduzeti da se takvo stanje popravi.

U opširnom odgovoru o količini naručenih vakcina i zastoju u isporuci, Plenković je rekao, između ostalog, da to 1. jula Hrvatska želi da ima oko 55 odsto procepljene populacije.

Kada je reč o dugovima prema veledrogerijama, preijer je rekao Grbin da, ako želi da plaši ljude da lekova nema, onda je to odgovornost lidera SDP.

- Vi se nosite s tim, ali to se ne dogada. Pre Božica smo isplatili 1,3 milijarde kuna, sad je doznačeno 980.000 milipna, a razgovori se nastavljaju. Ući ćemo u strukturu troškova i videti razloge duga - rekao je Plenković.

Grbin je mu je na to odgovorio da u vreme SDP-ove vlade nije bilo problema s isporukom lekova, a da o nedostatku lekova ne govori on, već pacijenti.

Tokom aktuelnog prepodneva poslanici premijeru Plenkoviću i ministrima postavljaju pitanja.

Predsednik Sabora Gordan Jandroković na početku aktuelnog prepodneva saopštio je Dnevni red na kojem je 90 tačaka i za to vreme Grbinu izrekao tri opomene.

Redovno zasedanje sabora počelo je danas i trajaće do polovine jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)