SLOVENIJA U PANICI: Nove varijante virusa se brzo šire

Tanjug

11. 03. 2021. u 15:44

NOVE, visoko zarazne verzije korona virusa brzo se šire u Sloveniji, nakon što su u zemlji potvrđene sve tri glavne mutacije, pokazuju danas objavljeni podaci u glavnim laboratorijama u zemlji.

СЛОВЕНИЈА У ПАНИЦИ: Нове варијанте вируса се брзо шире

Foto: AP

Tjaša Žohar Čretnik, direktor Nacionalne laboratorije za zdravlje, životnu sredinu i hranu, rekla je novinarima da je u proteklih nedelju dana u Sloveniji potvrđeno dodatnih 155 slučajeva soja iz Velike Britanije, zajedno sa osam slučajeva južnoafričke mutacije, prenela je STA. Do sada je u zemlji potvrđeno 238 slučajeva britanske varijante, rekla je ona, napominjući da se varijanta eksponencijalno širila u centralnom delu Slovenije.

Od osam slučajeva južnoafričke mutacije, jedna osoba je putovala u Tanzaniju, dok se za druge ne zna da li su putovali u inostranstvo, rekla je Čretnikova.

U Sloveniji je potvrđen i jedan slučaj brazilske varijante, dok je nigerijski soj, koji je sličan južnoafričkoj varijanti, potvrđen kod 16 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)