NAĐITE DOKAZ I POTPISAĆU PRESUDU: Darko Elez pred Sudom Bih negirao krivicu za likvidacije

Novosti online

05. 03. 2021. u 20:31

Nađite mi ijedan dokaz da sam ubio Tigra i potpisaću da me osudite na 40 godina zatvora - rekao je u petak u Sudu BiH Darko Elez, izjašnjavajući se o tvrdnjama Tužilaštva da je počinio najteža krivična dela.

НАЂИТЕ ДОКАЗ И ПОТПИСАЋУ ПРЕСУДУ: Дарко Елез пред Судом Бих негирао кривицу за ликвидације

Foto Avaz TV

On je negirao da je umešan u likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019. godine i rekao da nema ništa protiv da mu se odredi pritvor, "da bi se ova istraga što pre okončala".

Na predlog Tužilaštva BiH, koje ga tereti za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima teško ubistvo, pokušaj ubistva i iznuda, Elezu je u petak određen pritvor do 30 dana.

Tužilac Dubravko Čampara kao razlog za određivanje pritvora, osim osnovane sumnje da je Elez kriv za dela koja mu se stavljaju na teret, pritvor je zatražio zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ometa istragu i da ponovi krivično delo.

Elezov branilac, advokat Senad Kreho, usprotivio se predlogu Tužilaštva i zatražio da se pritvor zameni merama zabrane, koje bi podrazumevale ograničenje kretanja, oduzimanje dokumenata i obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Sa druge strane, Elez je ponovio da mu se prema odluci Ministarstva pravde Srbije ne može suditi u predmetu "Lutka", a da su mu ova ostala dela napisana "ofrlje" kako bi bio izručen u BiH da bi mu se sudilo za "Lutku". Sve što mu se stavlja na teret je negirao i naglasio da nema pojma ko su oštećeni.

- Saglasan sam da idem u pritvor, jer ako me puste mogli biste da mi izmislite još nešto. Tražim da mi odredite pritvor i da se vodi istraga po zakonu. Ako će postupak da se vodi preko medija, ja ne želim u tome da učestvujem - rekao je Elez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri