ZA NJIM TRAGA CELA HRVATSKA: Osumnjičen je da je izvršio masakr u Šibeniku

Novosti online

30. 01. 2021. u 17:55

HRVATSKA policija i dalje traži višestrukog ubicu koji je pobio četvoro u Šibeniku, a građane su obavestili da im odmah jave ako su videli "škodu karok" registarskih oznaka ŠI 959 HF koju vozi osumnjičeni.

ЗА ЊИМ ТРАГА ЦЕЛА ХРВАТСКА: Осумњичен је да је извршио масакр у Шибенику

Foto: Fejsbuk/Branko Koloper

- Upozoravamo građane da se ne približavaju vozilu već odmah obaveste policiju. Ovim putem demantujemo informaciju da je počinilac pronađen mrtav - izvestili su iz šibeničke policije.

Podsetimo, stravična četiri ubistva danas su glavna tema u Šibeniku i Vodicama. Počinilac je, kako se nezvanično saznaje, Branko Koloper, vlasnik propale šibenske pekare Matkol.

Njegova firma otišla je u stečaj, a on je presudio najvećem poveriocu - Tediju Slamiću, vlasniku kompanije Đelo, stečajnoj upravnici Radojki Danek, njenom suprugu Mariju, i još jednom poveriocu kojem je nakon stečaja pripala Matkolova hala.

Prema dostupnim informacija, Koloper se danas našao s Radojkom Danek, njenim suprugom (koji ju je dovezao na sastanak) i poveriocem, a izgleda da su upravo razgovarali o spomenutoj hali. Koloper je tada ubio njih troje, uzeo "džip" bračnog para Danek i zatim otišao u Vodice.

Slamić je sedeo u "mercedesu" ispred svoje prodavnice, a ubica ga je bez reči ubio iz kalašnjikova. Koloper je i dalje u bekstvu.

Kako prenosi Večernji list, stečaj nad Matkolom pokrenut je 2018. godine zbog neprekidne blokade duže od četiri meseca i 831.000 kuna duga. Pekare Matkola su vrata zatvorile nekoliko meseci ranije kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla jer ih o zatvaranju firme niko nije obavestio, a neke su obaveštenje o otkazu dobile SMS-om.

Najveći Matkolov poverilac bilo je upravo "Đelo", kojem je Matkol dugovao gotovo pola miliona kuna. Kako se tvrdi, prvo je Đelo dugovalo Matkolu, budući da su se proizvodi ove šibenske pekare prodavali u tom trgovačkom lancu. Dogovorili su kompenzaciju u brašnu, a na kraju se ispostavilo da je brašno imalo veću cenu od pekarskog proizvoda, pa je Matkol dugovao Đelu. Čini se da je zbog toga Koloper mislio kako je upravo Slamić krivac za njegovu propast.

(Večernji.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)