VIŠE NIJE MOGAO DA IZDRŽI MALTRETIRANJE: Srbin povratnik (71) bacio bombu, Hrvati hteli da mu isključe struju i pored plaćenog računa!

S. B.

27. 01. 2021. u 22:42

SRBIN povratnik Milorad Arsenić (71), koji je uhapšen u Hrvatskoj zbog bacanja bombe na radnike elektrodistribucije, uradio je to u rastrojstvu, ne mogavši više da izdrži maltretiranje.

ВИШЕ НИЈЕ МОГАО ДА ИЗДРЖИ МАЛТРЕТИРАЊЕ: Србин повратник (71) бацио бомбу, Хрвати хтели да му искључе струју и поред плаћеног рачуна!

Foto: EPA

Došli su da mu isključe struju iako im je pokazao priznanicu o plaćenom dugu - rekao je Srni direktor "Veritasa" Savo Štrbac.

On je naveo da je Arseniću Hrvatska elektroprivreda (HEP) stalno pravila probleme sa računima za struju ispostavljajući mu uvek iznova nove račune i za kuću njegove pokojne žene u selu Ožegovici, u kojoj više niko nije živeo.

- Sad su došli usred zime da mu isključe struju rekavši da duguje 380 kuna, oko 50 evra. Rekao im je da će, ako duguje, platiti, i otišao i platio. Oni su, međutim, ponovo došli sutradan i on im je pokazao račun o plaćenoj struji, ali su mu rekli da moraju da mu isijeku struju i popeli su se na stub - naveo je Štrbac.

Direktor "Veritasa", kome je ovo ispričao Arsenićev sin Predrag, naveo je da je njegovom ocu Miloradu u tom trenutku "pao mrak na oči", da je ušao u kuću, uzeo bombu i bacio je.

Arsenić je do 1991. godine živeo u Zagrebu i kao Srbin pobegao je u rodno selo svoje žene Ožegovci, gde su živeli do 1995. godine, kada su morali ponovo da beže, ovog puta u Srbiju.

Iz Srbije se 2002. godine vratio sa ženom u njenu kuću u Ožegovcima, a sa hrvatskim vlastima postigao je sporazum tako što je državi dao svoj stan u Zagrebu, a u zamenu dobio obnovu kuće u Pakracu.

- Porodica mu je uvela vodu i struju i on se nakon smrti supruge preselio u novu kuću u Pakracu, ali je stalno imao problema sa računima za struju - navodi Štrbac.

On je dodao da je Arsenić držao bombu iz straha za vlastitu bezbednost.

Hrvatski mediji preneli su da je jutros u 9.20 časova 71-godišnji Milorad A. u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu na tri radnika Hrvatske elektroprivrede koji su došli da mu isključe struju.

Šef bolnice u Pakracu Marina Major izjavila je da je zdravstveno stanje dvojice radnika stabilno, dok je treći u kritičnom stanju i prebačen je u Zagreb.

Hrvatski mediji naveli su da je Milorad, nakon što su mu pozvonili na vrata, rastrojen izašao iz kuće i ubrzo bacio bombu na njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!