PUPOVAC ODGOVORIO NA SKANDALOZNE REČI BISKUPA: Vlado Košić uporedio zemljotres sa Srbima i komunistima

Tanjug

12. 01. 2021. u 21:14

NEKI ljudi, nažalost, imaju zarobljen um, a neki imaju i zagađen um, rekao je večeras predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac reagujući na reči sisačkog biskupa Vlada Košića u kojima poredi zemljotres sa borbom protiv Srba i Turaka.

ПУПОВАЦ ОДГОВОРИО НА СКАНДАЛОЗНЕ РЕЧИ БИСКУПА: Владо Кошић упоредио земљотрес са Србима и комунистима

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Nezavisno o tome što su na tako prestižnoj i uglednoj poziciji, kao što je pozicija episkopa ili biskupa jedne od najuglednijih religijskih zajednica u svetu, izgovoriti takve stvari je izraz i posledica činjenice ozbiljne zarobljenosti uma i ozbiljne zagađenosti uma - ocenio je Pupovac.

Sisački biskup Vlado Košić izjavio je ranije da je zemljotres danas najveći neprijatelj i teško predvidiv, te da se "ne možemo protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba".

Biskup, poznat po širenju mržnje i netrpeljivosti prema manjinskim zajednicama, u nedelju je održao misu u spomen na 443. godišnjicu pada tvrđave Gvozdansko 1578. godine.

- Oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku domovine negoli se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili. Ta borba do kraja rešila je hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi - rekao je Košić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!