IZBORI U MOSTARU NAKON 12 GODINA: Srbi sigurno dobili predstavnike u veću grada na Neretvi

S.M.

21. 12. 2020. u 00:29

LISTA "Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar", koju čine SNSD i SDS, prema prvim nezvaničnim rezultatima izbora u Mostaru, osvojila je namanje jedan, možda i dva mandata, dok najveći optimisti veruju da je moguće da dobiju čak tri odbornika.

ИЗБОРИ У МОСТАРУ НАКОН 12 ГОДИНА: Срби сигурно добили представнике у већу града на Неретви

Foto: FENA

Imamo jednog koga smo i očekivali – rekao je šef Izbornog štaba Koalicije "Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar" Luka Petrović.

-Zahvaljujem se svim aktivistima koji su na neki način doprineli da posle 30 godina budemo svoji na svome,poručio je Petrović.

Nakon ove vesti pocelo je slavlje u Izbornom štabu srpske koalicije.

Predstavnici Koalicije  "Ostajte ovde – Zajedno za naš Mostar" ponovo su poručili da je bitno da interese Srba u lokalnoj vlasti u Mostaru zastupaju njihovi legitimni predstavnici, a ne, kako je do sada bio slučaj, Srbi sa lista drugih partija, koji provode samo stranačku politiku.

Da su Srbi dobili svog legitimnog predstavnika u Mostaru potvrdio je i predstavnik liste "Ostajte ovde-zajedno za naš Mostar",Velibor Milivojević.

Foto: FENA

Prema statutu Grada Mostara, svaki konstitutivni narod mora imati najmanje četiri, a najviše 15, od ukupno 35 većnika, odnosno odbornika, u Gradskom vijeću. Svaki od klubova koji predstavlju konstitutivne narode, pa i srpski, imaju u mnogim situacijama, pravo veta pri odlučivanju.

Lokalni izbori u Mostaru održani su danas, nakon 12 godina pauze. Uprkos anketama koje su govorile da bi izlaznost mogla biti i veća od 80 odsto, glasalo je oko 55 odsto građana Mostara, ili 52.865 birača.

Povodom objave vesti da je srpska lista za Mostar osvojila sigurnp jedno mesto u budućem sazivi vijeća Mostara,iznad pravoslavne crkve u Mostaru je upriličen vatromet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati