OGLASILI SE AMERIKANCI: Evo šta su rekli o izjavi Turkovićeve u kojoj poredi Srbe sa nacistima

Tanjug

12. 12. 2020. u 23:51

ZAPALJIVA retorika podriva uzajamno poverenje koje je neophodno za dalju nadogradnju 25 godina mira, rečeno je Srni u Ambasadi SAD povodom izjave ministra inostranih poslova BiH Bisere Turković kojom je predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH Milorada Dodika uporedila s Adolfom Hitlerom.

ОГЛАСИЛИ СЕ АМЕРИКАНЦИ: Ево шта су рекли о изјави Турковићеве у којој пореди Србе са нацистима

Foto Avaz

- Bolju budućnost za sve građane BiH moguće je ostvariti jedino putem dijaloga i kompromisa izabranih lidera, uključujući i kompromis za reforme neophodne da se ispune obećanja o većem napretku i samoodrživosti koju nudi evroatlantska zajednica - navedeno je u odgovoru Ambasade SAD na pitanje Srne za komentar izjave Turkovićeve za Fejs televiziju.

Kad je reč o pozivu Turkovićeve strancima da se umešaju u proces stvaranja unitarne BiH, iz Ambasade su istakli da su SAD privržene principima Dejtonskog mirovnog sporazuma koji potvrđuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH kao nezavisne države sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima, koja garantuje ljudska prava i štiti sve svoje građane u skladu s vladavinom zakona.

Turkovićeva je sinoć gostujući na Fejs televiziji pozvala na ukidanje Republike Srpske, a legitimno izabranog predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH Milorada Dodika uporedila sa Hitlerom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Argos

13.12.2020. 01:12

E sad je prilika posle ove izjave u vezi Srba da Republika Srpska odrzi referendum i da se odvoji od Bosne mi ne zelimo da zivimo sa nekim koji nas nazivaju nacistima protiv onih koji su nam ubijali decu da nas uporede sa njim sada nikad vise zajedno sa muslimanima vreme je da budemo samostalni ne zelimo sa onima koji su protiv nas,uostalom mi ne zelimo vise sa njim da zivimo kad su oni mogli da se odvoje od Jugoslavije zasto mi ne bismo mogli od neke tamo Bosne koja se drzi na iglama,mirnim putem zbogom i kraj pa posle nas nazivajte kako hocete

Gorki

13.12.2020. 17:15

Као и обично. Уопштене флоскуле када нападају Србе. Мени се чини из овог саопштења да су Срби напали Муслимане.

Krusko

14.12.2020. 00:24

Naravno da ce se Americka ambasada ograditi od primitivnog i nediplomatskog istupa pripadnice muslimanskog extremizma koja je na mjestu "sefa diplomatije"BiH..Koji apsurd..u zemlji gdje je mnogo sta apsurdno i ne prirodno..

saleh1973

14.12.2020. 21:33

@Krusko - Ne ponašaju se kao muslimani ne zovite ih tako! Oni koji traže mučenje i rat i kojima su pokrovitelj isti onih koji muče ceo ili deo muslimanskog sveta - oni sa BOGOM jedinog ništa nemaju zajedničko!!! Naravno ne one koji su od njih u udaljenosti i mole BOGA a ne taj đavolski sistem... Problem I bruka je da ovaj nacionalistički šljam sebe zovu - muslimani, a ustvarnosti ga po imenu sramote.... dali su to turci, bošnjaci ili drugih iz islamskih korena! Opet- BOG jedini če da deli u Musliman 'potložen BOGU' i ne-musliman a ne ja. Ali ponašanje je očigledno