MLADEN JE NAPUNIO 100 GODINA I POBEDIO KORONU: Evo šta mu je rođendanska želja, poslao posebnu poruku mladima

Novosti online

04. 12. 2020. u 18:22

МЛАДЕН ЈЕ НАПУНИО 100 ГОДИНА И ПОБЕДИО КОРОНУ: Ево шта му је рођенданска жеља, послао посебну поруку младима

Foto: Printscreen/RTL

KADA se rodio pre ravno sto godina, Mladen Anđelić kaže da je toga dana padao sneg. Od tih pahulja do onih jučerašnjih, vodio je nekoliko velikih bitki, od kojih su najvažnije bile one u Drugom svetskom ratu i ova skorašnja, protiv korona virusa. Iz obe je izašao kao pobednik.

Deka Mladen, inače korisnik zagrebačkog doma za starije, preležao je koronu sa navodno lakšom kliničkom slikom. Budući da se oporavio, radnici doma i porodica su rešili da mu organizuju svečanost proslave rođendana, što ga je jako usrećilo. Naime, svećice je ugasio uz pomoć praunuka, a kako je rekao u jučerašnjem danu je bilo mnogo simbolike.

Kažu mi da je padao i kad sam se rodio, a sad... Izvanredno se osećam kad mi je porodica došla uprkos vremenu i svemu ovome da me vidi i da mi čestita rođendan stoti - započeo je on svoju priču.

Proživeo je i doživeo svašta, borio se u Drugom svetskom ratu, a sada je iza njega i uspešna bitka protiv korona virusa. Pre 12 dana izišao je iz izolacije.

- Nisam ni osetio, bio sam 20 dana u izolaciji. Ja kažem da je ovo rat, kao da se borite u ratu. Onde ste imali nekoga pred sobom protiv koga ste se borili, a sad nemate nikoga. Borite se sredstvima koje nemate, i zato je najbolje sve ovo što se preduzima, dok lek ne dođe - rekao je.

Najteže mu pada što zbog mera koje su na snazi ne viđa svoju porodicu kao pre.

- Drugo je to kad se samo čujete telefonom, mahnete s prozora, inače bi dolazio kod nas kući nedeljom na ručak, drugačiji je kontakt uživo. Čujemo se telefonski dva-tri puta na dan, tako mu malo olakšamo samoću, a danas smo došli, nismo očekivali. Srećni smo zbog toga - rekli su njegov sin Radovan i unuka Andrea Anđelić.

Foto: Printscreen/RTL

Baš zato, ovo malo rođendansko iznenađenje koje su pripremili radnici doma, pričinilo mu je veliko zadovoljstvo i radost.

- Nije znao da će doći porodica, da će doći praunuci i evo stvarno je bio iznenađen, znao je da nešto pripremamo ali nije znao kako će se sve odigrati - rekla je direktorka Doma za starije osobe Ksaver za RTL.

Ovakvi trenuci za njega i sve njegove prijatelje iz doma za stare su najvredniji, a sada su retki i gotovo nemogući - zato ima poruku.

Foto: Printscreen/RTL

- Mladi bi se zabavljali, ali i oni moraju razumeti situaciju u kojoj se nalazimo jer jedino tako možemo pobediti.

Za jubilarni, stoti rođendan ima i jednu posebnu želju.

- Da se čim pre rešimo korone, da ozdravimo i da bude mir u svetu, da ne bude rata - rekao je on.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)