UŽAS U MOSTARU: Roditelji bebu pokopali u tuđem grobu i lagali da nije ni rođena!

Novosti online

12. 11. 2020. u 00:33

MOSTAR potresa jeziva priča. Istraga koja je započela po nakon zamolnice Interpola Zagreb, otkrila je da je pronađeno telo bebe koju je otac nakon smrti zakopao na usamljenom delu groblja u Mostaru!

УЖАС У МОСТАРУ: Родитељи бебу покопали у туђем гробу и лагали да није ни рођена!

Foto: Depositphotos

Istragu je sproveo tim istražitelja Federalne uprave policije, a Eneid Hasanović koji je bio vodeći istražitelj u ovom slučaju otkrio je detalje slučaja. Priča je počela rođenjem bebe u Mostaru 13. februara 2019. godine kada je Splićanka Ž.S. inače poznata policiji odranije, na svet donela zdravo muško dete. Nakon mesec dana otišla je u Hrvatsku da bi ostvarila porodiljsku naknadu, a dete je ostavila ocu E. K. da se brine o njemu.

- Interpol nas je obavestio da Centar za socijalni rad Split sumnja na nestanak deteta. Majka je tražila benefite na osnovu rođenja, a to je kod njih stvorilo sumnju, jer nije dete donela. Krenuli smo s proverama...Da li novorpđenče uopšte postoji? Jer, u jednom momentu majka je negirala trudnoću - rekao je Hasanović.

Grupa istražitelja je postupila po zamolnici te su se obratili kolegama iz MUP-a ZDK koji su roditelje bebe pronašli u Zenici, tamo su zatekli roditelje s jednomesečnom bebom ženskog pola, što ih je zbunilo.

- Tokom razgovora sa supružnicima primetili su da u njihovoj priči nešto ne štima, pa su ih razdvojili. Onda se došlo do saznanja da je beba muškog pola prema njihovoj priči stradala nesrećnim slučajem. Otac je čak tvrdio da je sumnjao da je to dete njegovo te da ga je predao "biološkom" ocu što nije bilo istina. Kasnije je DNK analiza nedvosmisleno potvrdila da su oni roditelji - objasnio je Hasanović.

FOTO: Depositphotos

Inspektori su otkrili da je otac mrtvog sinčića odneo na groblje i sahranio ga u jednom plitkom grobu obraslom u šipražje.

- Dete zatečeno kod njih odmah je oduzeto i staranje je o njemu preuzeo Centar za socijalni rad. Otac nas je odveo na groblje i pokazao nam grob deteta. Zatražili smo naredbu od tužilaštva i suda za pregled mesta, a potom i ekshumaciju, a onda i naredbu za obdukciju. Grob je bio dubok 15-20 centimetara. Malo telo smo pronašli u skafanderu. Ostalo je svega nekoliko koščica. Ispričao je kako se dete ugušilo. Telo je držao u stanu, a ujutro je otišao na groblje da bi pronašao mesto za ukop. Uveče je okupao mrtvu bebu i u stanu mu klanjao dženazu da bi ga u jutarnjim satima sahranio. To se sve kosi sa zdravim razumom - rekao je Hasanović.

Otac je inspektorima kazao da je dečaka hranio bočicom i da ga je stavio na spavanje, a takođe je tvrdio da je umro jer se ugušilo hranom koju je povratilo.

- Tačan uzrok smrti ni obdukcija nije mogla da potvrdi zbog samog stanja tela. On je poznat odranije po drogi i sitnim krivičnim delaima, najviše krađama - rekao je Hasanović.

Roditelji su pritisnuti dokazima istražitelja sve priznali i uhapšeni su zbog krivičnih dela izazivanja smrti iz nehata, nepružanje pomoći i povreda obiteljskih obaveza.

Foto Depositphotos

- Saznali smo da je majci u Hrvatskoj već troje dece oduzeto zbog nemogućnosti staranja o njima. Čak se i ne zna ko su očevi te dece. Radi se o porodici koja treba pomoć stručnih osoba. Tu majku treba uputiti na neki tretman da bi se stručne osobe za nju pobrinule - kaže Hasanović.

(Bljesak.info)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna