ZAVRŠILA NA PSIHIJATRIJI: Nemica vozila u suprotnom smeru, policija morala da puca u gume da bi je zaustavili

Tanjug

30. 09. 2020. u 20:43

ЗАВРШИЛА НА ПСИХИЈАТРИЈИ: Немица возила у супротном смеру, полиција морала да пуца у гуме да би је зауставили

Foto: Arhiva VN

NEMAČKA državljanka vozila je na istarskom ipsilonu mercedes u suprotnom smeru i tom prilikom oštetila tri vozila i pokušala da pregazi policajca te je završila na psihijatriji, saopštila je istarska policija danas.

Kako se precizira, policija je sinoć u 22:20 sati primila dojavu da se mercedes austrijskih registarskih oznaka kreće u suprotnom smeru na deonici istarskog ipsilona Medaki - Baderna u smeru Umaga.

Budući da je pretila opasnost da će vožnjom u suprotnom smeru ugroziti druge učesnike u saobraćaju, istarski ipsilon zatvoren je za saobraćaj, a policijski službenici odmah su krenuli u poteru.

Nakon što je stigla na naplatnu stanicu Umag, žena je mercedesom najpre udarila u automobil koji je stajao u koloni te u policijsko vozilo, a zatim je naglo krenula prema policijskom službeniku pokušavajući da ga pregazi.

Policajac je bio prisiljen da upotrebi vatreno oružje i ispali hice u gume automobila. Bez obzira na to, mercedes je nastavio da se kreće velikom brzinom, ponovno suprotnim smerom, ovaj put u smeru Pule, zbog čega su policijski službenici nastavili poteru.

Nakon odmorišta Bala, policijski službenici sustigli su automobil, a žena vozač je udarila u zadnji deo policijskog vozila i zaustavila se.

Utvrđeno je da je reč o nemačkoj državljanki (62) koju su policijski službenici priveli uz upotrebu sredstava prisile, nakon čega je smeštena u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Niko nije povređen. Na mestu događaja obavljen je uviđaj, a nad nemačkom državljankom sprovešće se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je obesnom vožnjom dovela u opasnost druge učesnike u saobraćaju, da je oštetila tri vozila i pokušala da pregazi policijskog službenika, prenosi Hina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)