DUEL MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA: Neka mu neko da kocku šećera

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

25. 09. 2020. u 13:52

ДУЕЛ МИЛАНОВИЋА И ПЛЕНКОВИЋА: Нека му неко да коцку шећера

Foto AP

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković već danima uveseljavaju hrvatsku javnost međusobnim prepucavanjima kojima očito nema kraja.

Dvojica bivših diplomata koji su zajedno počeli karijeru sada vode rat rečima, koji se posebno razbuktao nakon poslednje afere Janaf, u zbog koje je uhapšen bivši šef te državne kompanije Dragan Kovačević zbog primanja mita, a u automobilu mu je pronađeno i milion evra.

Milanović, koji je bio premijer, tvrdi da je sadašnji šef vlade Plenković morao sve da zna i da je besan zbog otkrića ove afere, dok Plenković kaže da premijer ne mora da bude informisan o policijskim aktivnostima i da ništa nije znao.

- A besnoća je velika opasnost - poručio je Milanoviću.

- Mi imamo premijera koji ništa ne zna. Martin u Brisel, Martin iz Brisela - odmah je odgovorio Milanović.

- Vidim da se igra Plenković rečima i govori o besnoći. Očito mu je pao šećer nakon što je igrao košarku. Neka mu neko da kocku šećera i neka ide sa mnom na bicikl, uzećemo čokoladu i šećer će mu biti dobro.

Nakon otkrića da su u klub koji je imao Kovačević zalazili i Plenkovićevi ministri, predsednik Milanović je rekao da treba pitati i premijera gde je bio za vreme "zaključavanja" zbog korone.

- Što mislite da je on išao kući moliti Očenaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

NISTA ONI NISU DALJE ODMAKLI OD MONTENEGRA

25.09.2020. 14:19

KRIMINAL, KORUPCIJA, kao i u ostalim drzavama nastalim na teritoriji Jugoslavije, samo sto se oni kriju iza toboze clanstva u EU. Zamislite, kad bi se tako prepucavala Angela Merkel sa svojim predsednikom Valterom Stajnmajerom (Walter Steinmeier) oni bi oboje bili u kratkom roku smenjeni .

S juga

25.09.2020. 15:08

Okreni, obrni ipak je gosp. Plenkovic u ovom slucaju prema Ustavu RH i vazecem zakonu u pravi. U nas ipak svi zavrse u zatvoru koji prekrse zakone, samo sudski procesi traju predugo i to treba popraviti jer ako to.dugo traje daje sliku da se "isplati" krasti ali ne sitno. Nazalost. Kriv je, u zatvor i vrati ukradeno. To bi odvracalo od kriminala. Drugo, optuznice pisu "amateri" a brane vrhunski advokati. Ti vrhunski bi trebali pisati optuznice i dobro ih platiti i onda bi sve bilo bolje, po mom skromnom misljenju.

maniks

25.09.2020. 16:39

To u Srbiji ne moze da se desi. Sta da vam radim krvati kad nemate velikog vodju. Ovako malo se pita Milanovic, malo Plenkovic ,pa malo ovaj, pa malo onaj ..e to u Srbiji nema, kod nas se pita samo jedan covek .

Ivan Zgrozeni

25.09.2020. 19:44

Pravoslavci "mole" Oce nas. Katolici, Ave Marija. To je zbog korupcije. Ne obracaju se direktno nego preko posrednika. Mole Mariju da se zauzme za njih k'o da je advokat i zastupa ih pred Tuzilastvom.