ŠTA SE DEŠAVA SA KOLINDOM: Bivšu predsednicu Hrvatske čeka dug oporavak

J. Kebler, od stalnog dopisnika Zagreb

14. 09. 2020. u 09:20

BIVŠU hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović posle operacije vratne kičme čeka dug oporavak kod kuće, pod stalnom lekarskom kontrolom.

ШТА СЕ ДЕШАВА СА КОЛИНДОМ: Бившу председницу Хрватске чека дуг опоравак

Foto Fejsbuk

Operacija koju je vodio tim predvođen uglednim lekarom Miroslavom Vukićem iz KBC "Rebro" u Zagrebu prošla je bez komplikacija, a olakšan joj je pritisak na koren živca, što je do zahvata izazivalo veliku bol. Reč je o komplikovanom zahvatu, a Kolinda je imala problema i na donjem delu kičme.

Probleme sa kičmom ona je imala još od vremena kada je, kao zamenica glavnog sekretara NATO, iz Brisela došla u Zagreb, ali nije želela na operaciju, pošto je postala šefica države. U poslednje vreme bolovi su bili izuzetno jaki, desna ruka joj je često bila blokirana od bola, pa je imala veliki problem i da se potpiše. Vremenom su počeli problemi sa ravnotežom, teško je zakopčavala dugmad, otvarala bočicu vode, prinosila kašiku ustima, ili se šminkala.

Kolinda Grabar Kitarović je zahvalila svima koji su joj poslali poruke sa željama za brzo ozdravljenje. Među njima je i predsednik Srbije Aleksdandar Vučić.

Kolinda je trenutno članica Međunarodnog olimpijskog odbora i kaže da se više neće politički aktivirati, već će biti okrenuta sportu i aktivnostima unutar MOO. Čeka je i dovršetak doktorata na Fakultetu političkih nauka.

Njena kćerka studira u Americi, a sin je u Zagrebu. Porodica živi u centru Zagreba, a ispred zgrade u Bauerovoj ulici je još obezbeđenje iz vremena dok je bila šefica države. Kolinda koristi i automobil, a služba MUP-a oceniće do kada će imati pravo na obezbeđenje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić