KRAVE PASLE NA GROBLjU: Nije prvi put, nadležni se izvinili građanima

Tanjug

09. 09. 2020. u 17:15

КРАВЕ ПАСЛЕ НА ГРОБЉУ: Није први пут, надлежни се извинили грађанима

Foto Tanjug

KJKP "Pokop" uputio je izvinjenje građanima nakon što su na gradskom groblju Vlakovo kod Sarajeva primećene krave kako pasu travu.

Redakciji portala Klix.ba čitaoci su poslali video o tome, koji je izazvao burne reakcije.

Građani su bili šokirani i ljuti, a iz preduzeća "Pokop" su naveli da potpuno opravdavaju takve reakcije, imajući u vidu da je skrnavljenje grobnog mesta i krivično delo.

"Naglasili su da je uprava tog preduzeća preduzela sve potrebne mere kako se takvi incidenti ne bi događali. Ipak, skrenuli su pažnju na svoju nemoć u rešavanju tog problema i na neadekvatan odgovor nadležnih institucija.

"Problem u vezi s ulaskom krava u gradsko groblje "Vlakovo" imali smo i ranije. Svaki ovakav slučaj prijavljen je policiji i inspekciji. Zbog čega nadležni nisu uspeli ništa da preduzmu ne znamo, ali mi kao kantonalno preduzeće ne možemo ulaziti ni u kakav sukob s neodgovornim vlasnicima", navedeno je u saopštenju.

Naglasili su da zbog velike površine groblja Vlakovo čuvari preduzeća "Pokop" nisu u mogućnosti da budu na svakom mestu u isto vreme, pogotovo u poslepodnevnim satima kada rade samo dežurne službe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ljube

09.09.2020. 19:43

Krave ,goveda ,su mnogo veca plemenitija ziva stvorenja ,od mnogih ljudskih bica koja se ukopavaju i koja posecuju ista groblja .Zar postoji nesto prljavije od ljudskog roda na ovom svetu ?!