LOŠA VEST "KOLEGAMA" IZ REGIONA: Veliki udar na BiH auto mafijaše

12. 07. 2020. u 13:40

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje sproveli su dugo planiranu i posebno pripremanu operativnu akciju "Jug", na području grada Mostara, Gruda, Konjica i Posušja, čiji je cilj bio sprečavanje nelegalne trgovine vozila i autod delova, rekao je za "Novosti" Ratko Kovačević, portparol UIO BiH.

ЛОША ВЕСТ КОЛЕГАМА ИЗ РЕГИОНА: Велики удар на БиХ ауто мафијаше

Arhiva Novosti

Akcija je, po rečima našeg sagovornika, sprovedene na jedanaest lokacija - auto otapda. Tom prilikom privremeno je oduzeto 125 polovnih vozila, kao i drugih raznih auto delova. Vrednost privremeno oduzete robe iznosi 306.200 KM.

U akciji su učestvovali i ovlašćeni službenici UIO iz sva četiri regionalna centra Uprave, a nadležni Odsek za sprovođenje propisa procesuiranje one kod mesno nadležnih sudova. S obzirom na učestalu pojavut ovakvih nezakonitih radnji, službenici UIO će i u budućem periodu pripremati i sprovoditi slične aktivnosti na terenu.

Auto mafijaši na levoj obali Drine, poznato je, imaju sa "kolegama" iz Hrvatske i Srbije, posebno iz Šapca i Loznice, gde su vlaanici auto otpada, pod svojim ili tudjim imenom, godinama bili aktivni policajci, ražalovani policajci ili njihovi saradnici iz sveta podzemlja. Jedan od, recimo, auto mafijaša u Loznici uspeo je da se nametne, posle penzije i da postane ključni čovek u Agenciji za obezbeđenje ličnosti i imovine kao da je čist "kao suza". Kradena vozila se, najčešće, prebacuje na Drini na jednim od kriminalnim gazova poznatih po imenima "Giga" i "Tušta", a u ovom delu Srbije štampaju i lažnu dokumentaciju za legalizaciju ukradenih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!