(UZNEMIRUJUĆ SNIMAK) PROZVALI GA ČETNIČKIM VOJVODOM: Tuča profesora i učenika u zagrebačkoj srednjoj školi, krv po učionici (VIDEO)

Novosti online

19. 12. 2023. u 21:11

U MAŠINSKOJ tehničkoj školi u Zagrebu došlo je do tuče profesora i učenika.

(УЗНЕМИРУЈУЋ СНИМАК) ПРОЗВАЛИ ГА ЧЕТНИЧКИМ ВОЈВОДОМ: Туча професора и ученика у загребачкој средњој школи, крв по учионици (ВИДЕО)

Foto: Printskrin JUtjub

Kako se vidi na snimku, učenik držeći telefon prilazi sasvim blizu profesoru koji sedi za katedrom i nešto mu govori, dok pokazuje na drugog đaka. Profesor pokušava da ga odmakne od sebe, odguruje ga i tada počinje rvanje pored table.

U jednom trenutku, profesor završava leđima naslonjen na policu, nakon čega pada na pod.

Sukob eskalira kada profesor uzima predmet sa police i kreće da tuče učenika. Neki đaci su obračun snimali, neki su se smejali, ali nekoliko njih je ipak pomoglo da se razdvoje sukobljeni. 

A onda je snimak tuče objavljen na Jutjubu.

Ubrzo su otkriveni i detalji. Jutarnji list je preneo da je profesor (60), već neko vreme rastrojen zbog teške životne situacije - u kraćem vremenskom periodu tragično je izgubio čak četiri člana najuže porodice. Takođe, pojedini učenici profesora su u poslednje vreme maltretirali tokom nastave. Zvali su ga, između ostaloga, "četničkim vojvodom", znajući pritom da je učestvovao u domovinskom ratu.

Profesor je zadirkivanja znao da amortizuje tako da bi s učenicima ulazio u rasprave o temama koje nisu bile vezane za nastavni plan i program. Nekako je to prolazilo.

Ispostavilo se da se učenik, pre incidenta, izdrao na profesora koji je pokušavao da vodi čas, a bilo je i dovikivanja po razredu. Nakon što je profesor, očito van kontrole, krenuo na učenika, s police je u jednom trenutku dograbio remenicu čiji su se oštri "zubi" zarili u profesorovu ruku. Otuda i tragovi krvi u učionici.

Oglasila se škola

– Škola je postupila u skladu sa protokolima, o događaju su obaveštene sve nadležne institucije, uključujući i policiju i njihovo postupanje u toku. Najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja i smatraju da nasilje nema opravdanja, bez obzira na okolnosti. Kao rezultat navedenog, pokrenut je postupak za raskid ugovora o radu pomenutog nastavnika – saopštila je direktorka škole.

BONUS VIDEO - PLAĆENIK DOJČE VELEA: Ivan Ristić pravi haos ispred zgrade RIK-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)