BRUKA U STOCU: Pokušali da razvale vrata na Božijem hramu - imovina Srba nije bezbedna

Tanjug

26. 03. 2023. u 18:34

NEPOZNATI počinilac oskrnavio je Saborni hram Vaznesenja Gospodnjeg u Stocu, na kojem je pokušao da razvali vrata, izjavio je sveštenik Dejan Grčić.

БРУКА У СТОЦУ: Покушали да развале врата на Божијем храму - имовина Срба није безбедна

Ilustracija

On je za Srnu rekao da je to ružna poruka za Srbe u tom gradu i da njihova imovina nije sigurna.

Grčić je o svemu obavestio policiju koja je obavila uviđaj.

Naveo je da su oko crkve razbijene cigle i da ima mnogo kamenja. 

- Nekim predmetom, možda polugom, pokušano je razvaljivanje vrata. Ovo je pokušaj devastacije i ružna poruka za Srbe u Stocu. Poruka je to da njihova imovina nije sigurna - kaže Grčić.

Srpski većnik u Opštinskom veću Stolac Nedeljko Đogo izjavio je da su malobrojni Srbi u Stocu veoma potreseni zbog ovog događaja.

- Vrata su oštećena, mnogo je kamenja okolo. Neko je očigledno želeo da provali u crkvu i da devastira unutrašnjost. Ne vidimo drugog razloga, jer u crkvi nema šta da se ukrade - rekao je Đogo.

Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu u Stocu jutros je služio Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, a liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika.

U Stocu danas živi oko 300 Srba. 

Saborni hram je u ratu pretrpeo veliku štetu i gotovo sve osim golih zidova je uništeno i pokradeno, a obnovljen je i ponovo osveštan 2003. godine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!