GORAN IMAO ZABRANU PRILASKA, ALI DO MARTA 2021: Oglasila se policija o stravičnom ubistvu bebe u Zagrebu

Novosti online

05. 01. 2023. u 15:01

ZAGREBAČKA policija održala je konferenciju za novinare povodom ubistva devojčice koje je počinio Goran Knežević.

ГОРАН ИМАО ЗАБРАНУ ПРИЛАСКА, АЛИ ДО МАРТА 2021: Огласила се полиција о стравичном убиству бебе у Загребу

Foto: Profimedia/Ilustracija/Fejsbuk

Policija je potvrdila da se muškarac ubio bacivši se pod kamion. Porodica je bila pod nadzorom Centra za socijalni rad nekoliko godina, dok je ubica bio poznat policiji odranije.

- Reagovali smo u tri navrata. Jednom je to bilo prekršajno i u dva navrata zbog krivičnog dela ugrožavanja i povrede prava deteta. Svojevremeno je imao određene zabrane, međutim, sve mere su prestale u martu 2021. Počinilac nije živeo sa njima, ali je povremeno dolazio. Jedno dete je njegovo, a imao je sudsku odluku po kojoj je imao pravo na posete. Svaki put kada je to traženo, policija je reagovala. U roku od godinu i po dana nije bilo prijava nasilja u porodici i nije bilo potrebe za postupkom policije.

Podsetimo, pijani 43-godišnji Goran Knežević je u sredu uveče na zagrebačkoj Peščenici ubio dete i teško povredio njegovu majku, bivšu suprugu, pre nego što se odvezao na auto-put, gde je izvršio samoubistvo.

Zagrebačka policija je u četvrtak saopštila da je nešto pre i posle 20.30 primila nekoliko poziva koji su se odnosili na nasilje u porodici na području Peščenice.

Prvi poziv uputila je pomenuta 42-godišnja žena koja je prijavila zlostavljanje od strane svog "najverovatnije alkoholisanog" 43-godišnjeg bivšeg supruga.

Nakon toga usledila su još dva poziva, jedan zbog svađe na putu, a potom i zbog povreda sekirom.

Policija ističe da je odmah po prvom pozivu izašla na lice mesta i utvrdila da je 43-godišnji muškarac sekirom udario dete i njegovu majku u predelu glave, i da su oni zatečeni u teškom stanju.

Policajci su im odmah počeli pružati prvu pomoć, a potom je, po dolasku hitne pomoći, povređenima ukazana lekarska pomoć u zagrebačkim bolnicama.

Ubrzo je policija ustanovila da je izvršilac ovog nasilja pobegao u nepoznatom pravcu automobilom tada nepoznate registracije, a naknadno je obaveštena o pogibiji muškarca u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu A3.

Na mestu nesreće zagrebačko tužilaštvo i policija izvršili su uviđaj i utvrdili da je reč o samoubistvu.

Rano jutros dobili su informaciju da je dete od zadobijenih povreda preminulo.

BONUS VIDEO: DOKTORI SU BILI OKO NjEGA, UBRZO JE PREMINUO - Komšija o jezivom događaju u Velikoj Ivanči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna