OSTAĆE TRAJNI INVALID, OPERISALI GA VIŠE OD 12 SATI: Lekari o dečaku kom je petarda raznela ruku - "Teško smo podneli ovaj slučaj"

Novosti online

22. 12. 2022. u 14:40

LEKARI u Zagrebačkom KBC pokušavaju da spasu ruku devetogodišnjem dečaku kome je u ruci eksplodirala petarda i raznela sve prste osim palca.

ОСТАЋЕ ТРАЈНИ ИНВАЛИД, ОПЕРИСАЛИ ГА ВИШЕ ОД 12 САТИ: Лекари о дечаку ком је петарда разнела руку - Тешко смо поднели овај случај

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Molimo vas da proširite upozorenje. Nažalost, to se dešava svakog Božića. Dete je teško povređeno. Moglo je da pogine. Pazite šta držite po fiokama. To treba preneti ljudima i svim građanima, da paze šta im deca rade - rekao je dr Milivoj Novak.

On kaže da su svi lekari koji se bave povređenom decom teško podneli ovaj slučaj.

- Ostaće trajni invalid i životno ugrožen zbog nemara. Radi se o povredi ruke gde je nemoguća rekonstrukcija. Dete će sigurno ostati nekoliko dana na odeljenju intenzivne nege, rekonstruisali smo koštane defekte. Kada biste videli snimke ruke, izgubili biste volju za ručkom - rekao je dr Novak.

Dr Anko Antabak, koji je operisao dečaka, dodao je i da se njih ne tiče kako je došlo do nesreće, pošto je to posao policije.

- Ovo što smo do sada uradili nije dovoljno. I dalje će izgledati ružno. Operacija je trajala dva puta po šest sati i još nije završena, još traje - dodao je Antabak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)