"KOLONA SEĆANJA" BEZ MILANOVIĆA I SRBA: Dan pre centralne komemoracije Milorad Pupovac odao počast žrtvama ratnog stradanja u Vukovaru

Jurica Kerbler - Stalni dopisnik iz Zagreba

18. 11. 2022. u 07:45

U KOLONI sećanja koja će danas proći Vukovarom do memorijalnog groblja neće biti ni predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, ni predstavnika Srba i srpskih stranaka u Hrvatskoj.

КОЛОНА СЕЋАЊА БЕЗ МИЛАНОВИЋА И СРБА: Дан пре централне комеморације Милорад Пуповац одао почаст жртвама ратног страдања у Вуковару

Foto Tviter Ana_Mlinaric

Milorad Pupovac, predsednik SDSS-a, položio je juče, dan pre Kolone sećanja, u spomen stradalima vence na dve lokacije - na Ovčari i u Crkvi Svetog Nikolaja, a dva venca spustio je u Dunav.

Na pitanje hoće li doći u Vukovar, odgovorio je da su Srbi već bili u Koloni sećanja i da će biti, ali kada ponovo odluče i procene da je vreme za to.

- Naše prisustvo ovde je kao da smo u Koloni - rekao je Pupovac. - Upalili smo sveće za stradale. Jedan venac u Dunavu je namenjen za srpske, drugi za hrvatske žrtve. Cveće na Ovčari je počast svima koji su tamo ubijeni. Greše oni koji misle da odlaskom na Dunav imamo druge namere.

Zoran Milanović došao je u Vukovar dan ranije kako bi prisustvovao otkrivanju spomenika Kati Šoljić, koja je u ratnim događajima devedesetih godina prošlog veka izgubila četvoricu sinova. Umesto u Koloni sećanja, Milanović će otići u Škabrnju, a mnogi smatraju da je njegov nedolazak u Vukovar istog dana kada je tamo premijer Andrej Plenković rezultat sve zategnutijih odnosa u hrvatskom državnom vrhu.

Inače, još se ne zna sudbina 383 Vukovarca koji se vode kao nestali, a za mnoge naprosto ne postoji ni dokumentacija, niti bilo koji trag.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)