DODIK ODGOVORIO DŽAFEROVIĆU: "Sve što je u svom govoru u UN rekao "čuvar fotelje" je njegov lični stav i BiH nema nikakve veze s tim"

Tanjug

22. 09. 2022. u 12:07

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Šefik Džaferović nastavlja da deluje unilateralno, kršeći Ustav BiH i Poslovnik o radu Predsedništva, iznoseći privatne stavove pred Generalnom skupštinom UN i lažno tvrdeći da govori u ime BiH, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

ДОДИК ОДГОВОРИО ЏАФЕРОВИЋУ: Све што је у свом говору у УН рекао чувар фотеље је његов лични став и БиХ нема никакве везе с тим

Foto: V.Tripić

Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović nastavlja da deluje unilateralno, kršeći Ustav BiH i Poslovnik o radu Predsedništva, iznoseći privatne stavove pred Generalnom skupštinom UN i lažno tvrdeći da govori u ime BiH, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

- Sve što je u svom govoru rekao ''čuvar fotelje'' je njegov lični stav i BiH nema nikakve veze s tim - objavio je Dodik na Tviteru. Džaferović se obratio juče na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, rekavši da su spoljnopolitički ciljevi BiH članstvo u EU i NATO i izrazio je očekivanje da će nakon izbora 2. oktobra BiH još snažnije nastaviti na tom putu.

- Spoljnopolitički cilj BiH je i regionalna saradnja. Bosna i Hercegovina želi dobre odnose sa svojim susedima, uz međusobno uvažavanje, poštovanje i princip reciprociteta. I jedino je tako moguće graditi odnose sa BiH - rekao je Džaferović, kako su prenele Nezavisne.

BONUS VIDEO:  Pogledajte video sa Tajms skvera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri