ĆEVAPI ZA 1.500 DINARA: Letovanje u Hrvatskoj - skupo, a loše iskustvo

Novosti online

26. 07. 2022. u 19:49

BIVŠI RTL-ov reporter i voditelj Ivan Vrdoljak pridružio se klubu razočaranih turista i na Fejsbuku je opisao “pretencioznost i bezobrazluk” koje je doživeo na letovanju u svojoj zemlji, u Hrvatskoj.

ЋЕВАПИ ЗА 1.500 ДИНАРА: Летовање у Хрватској - скупо, а лоше искуство

Grčke plaže, ležaljke i suncobrani čekaju Srbe / Foto M. Gajić

Naveo je šta je sve video, počevši od opisa cena, ponude do izgleda lokala i potražnje turista.

- Video sam ponešto sveta. Deo Severne i Srednje Amerike, Azije, Afrike. Posetio sam većinu evropskih metropola - London, Pariz, Rim, Beč, Istanbul, itd... Ovog leta sam sebi samo potvrdio stav da se kao gost nigde ne osećam toliko prevareno kao u sopstvenoj zemlji, tačnije, na Jadranu -  započeo je svoj status reporter.

Objasnio je čime je razočaran na letovanju u svojoj zemlji.

- Ne znam kako drukčije nazvati ova iskustva (različite destinacije i vrlo prosečni ugostiteljski objekti, nijedan nije fensi):

  • osrednji apartman za 11.000 dinara za noć ‘s parkingom‘ kojeg zapravo nema;
  • ‘salata s piletinom‘ bez piletine za 1.300 dinara
  • minijaturni burger od 1.600 dinara u random pečenjari uz plažu
  • cola od 390 dinara koju prvo dobiješ iz rinfuze u čaši, pa tek onda u flaši kad je zatražiš
  • ćevapi od 1.500 dinara
  • konobari koji sami određuju i uzimaju napojnice
  • Teška pretencioznost, bezobrazluk i uvreda zdravom razumu

S njim su se složili mnogi pratioci, a neki su podelili i svoja tragična iskustva. Nakon što je o razočarenjima u Splitu, Šibeniku i Pagu detaljno pisala Vrdoljakova koleginica Željka Gulan, on joj je odgovorio.

- Potpuno razumem tvoju frustraciju. Sve ovo što spominjem se dogodilo u različitim lokalima. Jednostavno smatram da vrlo malo ugostitelja nudi za novac koji traže kvalitetnu uslugu. Za takve cene očekujem bar normalne porcije ili normalan pristup. Retko kad se pozitivno iznenadim - zaključio je Vrdoljak.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)