HAOS U SKOPLJU: Na protestima povređeno 47 policajaca, dva teško

Tanjug

06. 07. 2022. u 00:01

U SUKOBIMA na protestu protiv francuskog predloga za deblokadu evrointegracija Severne Makedonije večeras u Skoplju povređeno je 47 policajaca, od kojih dva teško, a specijalna policija rasterala je demonstrante koji su bili ispred zgrade Skupštine i neke od njih privela.

ХАОС У СКОПЉУ: На протестима повређено 47 полицајаца, два тешко

Foto: Printskin

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, 11 policajaca zadobilo je teže povrede, prenosi MIA.

Pojedini demonstranati, koji su protestovali treći dan zaredom, gađali su policiju petardama, dimnim bombama i drugim predmetima i srušili ogradu ispred parlamenta, nakon čega je intervenisala policija.

Privedeno je nekoliko demonstranata, uglavnom mladića koji su imali kapuljače na glavama i bacali predmete na policajce, navodi Plus Info.

Prethodno su ispred Vlade Severne Makedonije demonstranti koji traže ostavku vlade probili zaštitnu ogradu i gađali zgradu.

Okupljeni građani gađali su ispred zgrade vlade petardama kordon policije, a zatim su se uputili ka Parlamentu.

U Skoplju je i tokom dana održan protest protiv francuskog predloga, na kojem je poslanik opozicione VMRO-DPMNE Dragan Kovački izjavio da je predlog koji je prihvatila Vlada Dmitra Kovačevskog neprihvatljiv za državu.

- Ovaj predlog za početak pregovora štetan je za Makedoniju i vodi do dva scenarija, od kojih je jedan gori za Makedoniju. Jedno je večno pregovaranje, a drugo asimilacija pod diktatom Bugarske. Ovaj predlog predstavlja ultimatum koji sadrži sve bugarske zahteve - kazao je Kovački.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ŠTA ZNAČI REČ AMIN? Vernici je stalno koriste - mnogi ne znaju pravo značenje