U ZAGREBU NIKAD VIŠE DIVLJIH SVINJA: Neko ih hrani, neko u strahu, a vlasti objavile uputstvo u slučaju susreta (VIDEO)

Tanjug

22. 06. 2022. u 20:34

U ZAGREBU se ovih dana pojavilo nikada više divljih svinja, pa su gradske vlasti objavile uputstva građanima kako da se ponašaju u situaciji kada naiđu na ovu ili bilo koju drugu divljač, a prvi savet je da im ne prilaze, ali ni da ih teraju.

У ЗАГРЕБУ НИКАД ВИШЕ ДИВЉИХ СВИЊА: Неко их храни, неко у страху, а власти објавиле упутство у случају сусрета (ВИДЕО)

Foto Tanjug

Građani, kažu, treba da ostanu staloženi, a ukoliko su s kućnim ljubimcima da ih stave na povodac i da se smireno udalje.

Hrvatski dnevnik Večernji piše da je prošlog vikenda u Zagrebu primećen čitav čopor diviljnih svinja.

- U urbanom području Grada Zagreba divlje svinje su povremena vrsta divljači koja dnevno migrira prema lako dostupnim izvorima hrane i vode u urbanom prostoru, najčešće u razdoblju leto-jesen, a u sušnom razdoblju dodatni razlog može biti i pristup izvorima vode (Maksimirska jezera, Jarun, obala reke Save, potoci) - upozorile su gradske vlasti.

Građani su pozvani da prijave svaku informaciju u slučaju da se sretnu sa divljim svinjama i drugim divljačima na nadležne telefone.

Inače na društvenim mrežama pojavio se i snimak jednog Zagrepčanina, koji ih hrani, a njegov postupak izazvao je brojne komentare. Dok se jedni šale, drugi strepe, a ima i onih koji preniose vest da su navodno neke divlje svinje napale i povredile jednog psa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)