SUMANUTO PRAVDANJE PROFESORKE ZBOG USTAŠLUKA: "Oni su dobra deca, digli su ruke da pokažu koliko su srećni"

Novosti online

27. 05. 2022. u 08:44

FOTOGRAFIJA učenika iz Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom brodu, na kojoj se vide đaci koji drže podignutu desnu ruku u nacističkom pozdravu, i nose uniforme slične pripadnicima HOS-a, zgrozila je Srbiju i izazvala buru u regionu.

СУМАНУТО ПРАВДАЊЕ ПРОФЕСОРКЕ ЗБОГ УСТАШЛУКА: Они су добра деца, дигли су руке да покажу колико су срећни

Foto: Printscreen

Da sve bude još gore, na fotografiji je u istoj majici na kojoj piše "Za norijadu spremni" i sa osmehom na licu njihova razredna i profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek, koja je tu sliku i objavila na internetu.

Ona je, govoreći za hrvatski "Jutarnji list", pokušala da opravda sopstveno ponašanje i ponašanje svojih učenika.

- Mogu samo reći da oni koji žele videti nešto zločesto to i nađu, a mi zaista nismo mislili ništa loše. Pantalone su lovačke, majice su sami kreirali... Nažalost, niko ne želi govoriti koliko su to dobra deca. Od njih 19, petoro je odlikaša, 10 je završilo s vrlo dobrim, a četvoro s dobrim uspehom. Treba li tu što dodati? To su izuzetno dobra deca, koja su preživela i koronu i virtuelnu nastavu, uspešno su okončali svoje srednjoškolsko obrazovanje i ja sam srećna što se nikome od njih ništa loše nije dogodilo i što su se s norijade svi živi i zdravi vratili svojim kućama. Zaista sam iznenađena da netko u ovome vidi nešto zločesto - rekla je Romanjekova.

Da sve bude još gore, ona se pravdala i činjenicom da "nisu svi podigli desnu ruku".

- Ne znam o čemu govorimo. Konačno, nisu svi niti podigli desnu ruku, neki su podigli levu, neki obe, neki nijednu, a niti su te desne ruke podignute u nekakav nacistički pozdrav, no valjda to niko ne vidi na fotografijama... Fotograf ih je pitao koliko ste srećni, a oni su odgovorili do neba i podigli ruke u vazduh da to pokažu - kaže profesorica, koja ne da na sebe i učenike uprkos kritikama.

Direktor Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu, kao i ministar nauke i obrazovanja najoštrije su osudili fotografiju maturanata.

BONUS VIDEO: Ko je Ljuban Jednak koji je na inicijativu Vučića dobio ulicu u Beogradu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili