"ZA DOM SPREMNI", TOMPSON I KOLINDA: "Zanimljiv" Fejsbuk profil profesorke iz Broda koja se slikala sa maturantima i nacističkim pozdravom

Novosti onlajn

26. 05. 2022. u 18:31

PROFESORKA hrvatskog jezika u Industrijsko-zanatskoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom "Fejsbuk" profilu fotografiju maturanata koji sa beretkama na glavi drže desnice u vazduhu u znaku nacističkog pozdrava.

ЗА ДОМ СПРЕМНИ, ТОМПСОН И КОЛИНДА: Занимљив Фејсбук профил професорке из Брода која се сликала са матурантима и нацистичким поздравом

Foto: Printscreen/Jutjub/sbplusvideo

Budući CNC operateri na slici imaju crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni!", ali i maskirne pantalone.

Na fotografiji je i njihova profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek, koja ih sa osmehom gleda sa strane, isto u kombinaciji crne majice sa natpisom i maskirnih pantalona.

Fejsbuk profil ove hrvatske profesorke otkriva više "zanimljivih" činjenica o njoj. 

Bila aktivna u HSP AS-u

Na njenom profilu na Fejsbuku može se videti da je profesorka neko vreme bila izrazito politički angažovana u stranci HSP AS, kada joj je predsednik bio Ivan Tepeš i kada je bila deo "Domoljubne koalicije" koju je predvodio Tomislav Karamarko.

Tako je podijelila na svom profilu intervju koji je Tepeš dao za Bujicu, prenosi 

ZDS na Facebooku

Romanjek je i 2015. dva puta na svom profilu objavila skraćenicu za ustaški pozdrav “ZDS”, jednom uz snimak Tompsonove pesme "Bojna Čavoglave", a drugi put uz članak sa Dnevno.hr.

Foto: Facebook/Printscreen

Foto: Facebook/Printscreen

Tada je poručila svima kojima se to ne sviđa da mogu da prestanu da budu na listi njenih prijatelja.

Foto: Facebook/Printscreen

- To je bilo 2015. godine, ljudi izvlače to sad. Zašto ne napišu da sam imala 38 kila, a sad imam duplo? Zašto to ne napišu? Ne znam što da kažem. Nikad nisam deci govorila o politici, niti o stavovima, oni imaju pravo na vlastito mišljenje, oni ga formiraju u svojim porodicama. Ko sam ja? Samo osoba zadužena za školovanje, da budu živi i zdravi - izjavila je ona za Indeks. 

- Uostalom, to sam onda napisala iz revolta. Jednog svog revolta - rekla je.

Podrška Tompsonu

Objavljivala je i zastavu s grbom koji počinje bijelim poljem, a učlanila se i u Facebook grupu koja je tražila suđenje za Zorana Milanovića. Zbog poziva s nepoznatog broja zaključila je da je “proveravaju i prisluškuju”, kako je napisala na Fejsbuku 9. februara 2015.

Foto: Facebook/Printscreen

Napisala je i da je “na blajburškom polju gutala suze”, a brinula ju je i “seoba naroda koja će definitivno promeniti Evropu”.

2016. se pohvalila da je potpisala peticiju podrške Marku Perkoviću Tompsonu.

Foto: Facebook/Printscreen

Uz podršku Thompsonu izražavala je i veliku podršku Kolindi Grabar-Kitarović. Hvalila je njenu - "čvrstu desnicu".

Foto: Facebook/Printscreen

Foto: Facebook/Printscreen

Foto: Facebook/Printscreen

Podsetimo, pomenute škole Luka Mladinović rekao je da je zgrožen i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, te naveo da nije primetio sporne natpise, inače bi, kako kaže, reagovao.

- Naravno da to ne podržavamo. U školskom su dvorištu imali samo beretke, nisam primetio sporne natpise. Svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio, te ispratio u povorku gradom. Nisam primetio sporne natpise, inače bih reagovao - rekao je on za "SBplus", komentarišući fotografiju.

On kaže da je puno učenika, pa je teško obratiti pažnju na sve, ali da je razredna trebala da reaguje.

- Industrijsko-zanatska škola je i te kako osetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve proveriti i utvrditi odgovornost - rekao je direktor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!